Ce se alege de Chelsea și Arsenal fără Hazard și Aubameyang? Tu cum i-ai înlocui în echipa ta de fantasy fotbal?

29.05.2019 | 17:34
Ce se alege de Chelsea si Arsenal fara Hazard si Aubameyang Tu cum iai inlocui in echipa ta de fantasy fotbal

Este greu să îți păstrezi superstarurile atunci când Real Madrid sau PSG se hotărăsc să îi sufle, ofertându-i cu salarii extravagante, un boost de imagine, trofee importante sau victoria anuală în Ligue 1.

Este greu să păstrezi superstaruri, chiar și pentru o echipă de Premier League, atunci când clubul nu reușește să câștige titlul pentru mai mult de un sezon. Aceasta pare să fie situația și în cazurile lui Eden Hazard și a lui Pierre-Emerick Aubameyang.

Chelsea și Arsenal urmează să își dispute trofeul Europa League în această seară. Cei doi sunt anunțați drept titulari. Însă, ambii au șanse mari să își părăsească actualul club în lunile din vară. Tu cum i-ai înlocui în echipa ta din FootballCoin?

Eden Hazard

Cât de important a fost Belgianul pentru rezultatele lui Chelsea?

  • A contribuit la 31 dintre cele 63 de goluri înscrise de Chelsea în campionat
  • A obținut 1642 de puncte în FootballCoin, mai multe decât oricare alt jucător din Premier League
  • A evoluat în aproape toate meciurile echipei (88% dintre minutele jucate de Chelsea în EPL), a înregistrat 5.81 de șuturi pe poartă și a marcat un gol la 183 de minute. Niciun alt jucător al The Blues nu are performanțe similare

Hazard este ca și plecat la Real Madrid, iar finala din Baku poate doar întări legenda lui în Londra. Cine îl poate înlocui pe Hazard din actualul lot al lui Chelsea? Pedro și tânărul Callum Hudson-Odoi sunt cu siguranță jucători de valoare. Christian Pulisic (528 puncte FootballCoin) ajunge în Londra pentru £57.6m.

Toți aceștia sunt jucători buni, însă niciunul dintre ei nu poate purta responsabilitatea de a-l înlocui pe Eden Hazard, unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai lui Chelsea din epoca modernă. Fără Hazard, în acest sezon, Chelsea ar fi fost o echipă plictisitoare, norocoasă să termine între primele 5 echipele ale Premier League.

Pierre-Emerick Aubameyang

Cât de important a fost Aubameyang pentru Arsenal în primul sezon al lui Unai Emery în postura de antrenor?

  • A fost cel mai bun marcator din Premier League cu 22 de goluri, la egalitate cu atacanții lui Liverpool, Sadio Mane și Mohamed Salah
  • A obținut 1032 de puncte în FootballCoin, al doilea cel mai bun jucător al echipei, după Granit Xhaka
  • A marcat de 8 ori și a pasat decisiv de 2 ori în Europa League, fiind vital în succesul echipei în această competiție

Aubameyang ar putea fi înlocuit de Alexandre Lecazette în formula de start. Cu toate acestea, Unai Emery s-a arătat dornic să îi folosească pe amândoi în atacul echipei. Cum altfel, atunci când în plan ofensiv Arsenal evoluează mai bine decât a făcut-o în ani de zile.

Alex Iwobi nu este încă varianta de rezervă așteptată. Danny Wellbeck este pe cale să părăsească echipa, iar Eddie Nketiah mai are de învățat.

Loialitatea nu este tocmai punctul forte a lui Auba. Statutul de erou de care se bucura la Dortmund nu a putut opri un transfer spre Arsenal. Atacantul din Gabon are 29 de ani și nu dă semne că ar refuza un transfer către una din superechipele Europei. Arsenal reprezenta o dată una dintre aceste super puteri. Lipsa de rezultate și investiții au sistat progresul echipei londoneze. Acestea vor fi și motivele pentru care înlocuirea lui Aubameyang se va dovedi foarte dificilă.

Până la confirmarea acestor schimbări de lot, îi poți alege pe Hazard și Aubameyang în echipa ta de fantasy fotbal pentru astăzi. FootballCoin găzduiește finala Europa League în cadrul unei competiții gratuite și premiază câștigării cu XFC coin. Înregistrează-te acum!