Life

Ce se ascunde, de fapt, în obiectul misterios din imagine. Ar putea fi un real pericol pentru oameni

Care este secretul corpului ”ciudat” din fotografie. Cercetătorii spun că poate deveni o primejdie majoră pentru populație.
25.05.2023 | 20:00
Ce se ascunde de fapt in obiectul misterios din imagine Ar putea fi un real pericol pentru oameni
Care este secretul corpului ”ciudat” din fotografie. Cercetătorii spun că poate deveni o primejdie majoră pentru populație. Sursa foto: a-z-animals.com
ADVERTISEMENT

Ce se ascunde, de fapt, în obiectul misterios din imagine. Ar putea fi un real pericol pentru oameni. O filmare distribuită în mediul virtual explică ce reprezintă și ce au descoperit oamenii de știință până în acest moment.

Care este secretul corpului ”ciudat” din fotografie. Cercetătorii spun că poate deveni o primejdie majoră pentru populație

O femeie a dezvăluit care este secretul unui corp ”ciudat” pe care l-a descoperit pe plajă. Din clipul realizat se poate observa imaginea unui obiect cu o formă neașteptată care poate deveni o primejdie majoră pentru populație.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de un ou de rechin care este protejat de un înveliș special, cunoscut sub numele de geantă de sirenă. Potrivit australiangeographic.com, viitorii pui sunt găsiți adesea pe coastele australiene, aceste mamifere practicând „fertilizarea internă”.

Cercetătorii susțin că în felul acesta puii au șanse mai mari de supraviețuire. Rechinii depun ouăle în formațiuni stâncoase. Acestea au dimensiunea unei palme și sunt de diferite culori, forme și texturi, în funcție de specie.

ADVERTISEMENT

„Puii de rechin gri se mănâncă între ei în uter și apoi se ajunge la un singur animal supraviețuitor”, a declarat Colin Simpfendorfer, un expert în rechini de la Universitatea James Cook din Queensland, mai arată sursa citată.

Metoda poartă denumirea de canibalism intrauterin. După ce rechinii depun ouăle puii ajung să fie pe cont propriu, motiv pentru care sunt supuși condițiilor meteorologice și altor prădători. Când ies la suprafață trebuie să fie pregătiți pentru a avea grijă de ei.

ADVERTISEMENT

În plus, unele lucrări arată că embrionii din ouăle de rechin își reduc activitatea în clipa în care sunt prezenți prădători. În felul acesta sunt reduse semnificativ șansele de a fi atacați de ceilalți prădători din zonă.

Rechinul Port Jackson și oul ”tirbușon”

Rechinii au un fel special de a depune ouăle, lucru observat de-a lungul anilor de cercetători. Mark McGrouther, managerul colecției de ihtiologie (știința peștilor) de la Australian Museum, a văzut foarte mulți pui din această specie.

ADVERTISEMENT

Cercetătorul a studiat rechinul Port Jackson care este un pește cu coarne crestate, cu formă conică și de culoare neagră mată. Are o formă bizară, ouăle sale fiind ridicate în gură și apoi depuse în stânci și crăpături, dar nu prea departe de apă.

De aici vine și forma pe care o are, fiind asemănat adesea cu un tirbușon. Scopul tendoanelor sale este de a se încurca în alge sau de a se lipi de acestea. Mediul ajută oul să eclozeze într-o perioadă de maxim 12 luni.

ADVERTISEMENT
Tags: