Fotbal intern

Ce se ascunde în spatele lacrimilor lui Ricardo Grigore! Analiza psihologică a problemelor de la Dinamo: “Antrenorul şi echipa, două entităţi diferite!” Exclusiv

26.06.2020 | 10:20
Ce se ascunde in spatele lacrimilor lui Ricardo Grigore Analiza psihologica a problemelor de la Dinamo Antrenorul si echipa doua entitati diferite Exclusiv
Ce se ascunde în spatele lacrimilor lui Ricardo Grigore! Analiza psihologică a problemelor de la Dinamo: "Antrenorul şi echipa, două entităţi diferite!" (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Dinamo a fost umilită de FCSB în manşa tur a semifinalelor Cupei României, scor 0-3, iar problemele din curtea “câinilor” sunt uriaşe. FANATIK a stat de vorbă cu un psiholog, care a analizat interviurile de la finalul meciului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Problemele de la Dinamo sunt uriaşe, iar nivelul de asumare este unul diferit. FANATIK a apelat la un psiholog pentru o analiză în profunzime a dezastrului în care se află formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare, iar lacrimile lui Ricardo Grigore au descris tabloul complet al situaţiei care pare fără ieşire.

ADVERTISEMENT

Comparativ, discursul lui Ricardo Grigore a fost total diferit de cel al colegului din centrul defensivei. Fundaşul de 21 de ani a avut un limbaj al corpului care se apropie de al unui lider, în timp de Mihai Popescu a părut detaşat de situaţia dramatică de la echipă.

Lacrimile lui Ricardo Grigore, răspuns sincer în faţa eşecului de la Dinamo

“În primul rând trebuie să ne uităm la diferenţa dintre cum a stat primul (n.r. Mihai Popescu) şi al doilea (n.r.Ricardo Grigore). Postura primului a fost cu mâinile încrucişate şi a ridicat mereu din umeri, în timp ce al doilea a stat drept tot timpul. Faptul că a ridicat mereu din umeri a arătat că ori nu îşi asuma rezultatul,  fie că se simţea inconfortabil în timpul interviului.

ADVERTISEMENT

Din postura celui de-al doilea înţelegem că îşi asumă rezultatul şi că îl vede ca un eşec colectiv,  fără însă a-şi minimaliza contribuţia la înfrângere. Înainte să fie sportiv, el este om, este un răspuns normal (n.r. faptul că a plâns) în faţa unui eşec sau unui disconfort emoţional, mai ales că rivalitatea dintre cele două echipe este una istorică.

Din limbajul corpului, cel de-al doilea (n.r. Ricardo Grigore) mi s-a părut mai sumat şi a dovedit că trăieşte totul la un nivel mult mai personal, în timp ce primul (n.r. Mihai Popescu) nu-şi dorea dialog şi nu ştia ce să răspundă”, a fost analiza unui psiholog pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Care este nivelul de implicare al lui Adrian Mihalcea la Dinamo

“Antrenorul mi s-a părut rece şi semi-implicat. În momentul când i s-a adresat întrebarea legată de momentele grele pe care jucătorii trebuie să le depăşească, el a răspuns că este datoria lor şi că ei trebuie să treacă peste acest moment.

Da, 90% are dreptate, dar pentru ca un om să depăşească un moment greu, contează şi sistemul de suport pe care îl are. Antrenorul este un om important în această dinamică, iar dacă el nu este implicat, jumătate din bătălie este pierdută.

ADVERTISEMENT

A avut şi el braţele încrucişate la fel ca primul jucător (n.r. Mihai Popescu) şi este normal să nu-ţi doreşti să vorbeşti după o înfrângere. Mi s-a părut puţin mai asumat. Nu a căutat vinovaţii, dar mi s-a părut că echipa şi el erau două entităţi total diferite. Nu ştiu cât de implicat este el, cum gestionează întâmplările de la club”.

ADVERTISEMENT