News

Ce se ascunde în spatele morții lui Nicolae Bahan, suceveanul plecat la cules de sparanghel în Germania

25.04.2020 | 09:48
Ce se ascunde in spatele mortii lui Nicolae Bahan suceveanul plecat la cules de sparanghel in Germania
ADVERTISEMENT

Mai mulți colegi de-ai bărbatului român mort la scurt timp după ce a ajuns în Germania la cules de sparanghel susțin că șefii au refuzat să-l ducă la spital și l-au izolat într-o baracă. Nicolae Bahan a decedat pe 11 aprilie de coronavirus, dar nemții informă acest lucru și spun că avea probleme cu inima.

Ce spun colegii suceveanului mort de COVID-19, la cules de sparanghel, în Germania

Patronii firmei Wassmer cu care bărbatul din Suceava a semnat contractul pentru a merge la cules de sparanghel în Germania neagă că Nicolae Bahan a murit după ce s-a infectat cu noul tip de coronavirus. Același lucru îl spune și șefa defunctului, Anca, însă mai mulți dintre colegii acestuia sunt de cu totul altă părere.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane care au lucrat pe același câmp, la cules de sparanghel, au declarat pentru libertatea.ro că bărbatul a fost izolat într-o baracă, șefii refuzând să-l transporte la spital când a început să se simtă rău. În plus, se pare că acesta nu este singurul care prezintă simptome specifice COVID-19, alte câteva persoane fiind izolate de restul muncitorilor.

„El a cerut să meargă la spital, dar patronii nu s-au îndurat. Soția lui s-a dus la doamna Anca, care se ocupă de noi, românii, și vorbește cu șefii nemți. I-a cerut pastile, că nu avea aer.

ADVERTISEMENT

Îl durea pieptul. Doamna Anca i-a dat două pastile și i-a spus să rămână în cameră. Pe nevasta lui au mutat-o în altă baracă”, a declarat unul dintre bărbații care a lucrat cu suceveanul decedat de coronavirus, potrivit sursei menționate.

Nemții neagă moartea bărbatului, MAE a făcut o anchetă

Nicolae Bahan a lucrat până pe 7 aprilie, iar câteva zile mai târziu avea să-și dea ultima suflate singur, într-o baracă aflată pe un câmp, la ferma Wassmer, aflată la 23 km de orașul Freiburg. Colegii acestuia au mărturisit că bărbatul și-a dorit să trăiască, însă nimeni nu a făcut nimic pentru el.

ADVERTISEMENT

„Ei ne cred proști. Adică noi nu citim ziarele sau cum? Cum să ne spună că a avut doar boală de inimă?Am văzut cum picau 5-6 oameni de răceală pe câmp. La spital nu te ducea, numai în cameră”, a spus o altă persoană care a lucrat cu bărbatul din Suceava.

După această situație neplăcută foarte mulți muncitori s-au întors acasă așa cum au putut. Unii cu mașina personală alții au închiriat, dar această plecare i-a lăsat cu un gust amar și cu mai puțini bani în buzunar pentru că patronii le-au oprit chiar și 1.000 de euro din salariu.

ADVERTISEMENT

„Șefii ne spun că nu s-a îmbolnăvit de COVID. El avea doar probleme cu inima, asta e varianta lor. N-am avut tangențe cu Nicolae, dar din ce am mai auzit de la alții el se simțea rău de câteva zile. A stat în cameră”, a completat un alt muncitor din Germania.

ADVERTISEMENT