News

Ce se întâmplă acum cu Gheorghe Moroșan, bărbatul care a omorât doi muncitori într-un apartament din Onești! Decizia Tribunalului Bacău

Pe 1 martie anul curent, Gheorghe Moroșan (66 de ani) i-a sechestrat și omorât pe cei doi muncitori care efectuau lucrări în apartamentul din care bărbatul fusese evacuat.
12.08.2021 | 15:02
Gheorghe Moroșan a ucis doi muncitori pe care i-a găsit în fosta lui locuință din Onești
ADVERTISEMENT

Judecat pentru două fapte de lipsire de libertate, două de omor calificat și o faptă de tulburarea ordinii și liniștii publice, Gheorghe Moroșan este închis în Penitenciarul Bacău după ce pe 1 martie i-a omorât pe cei doi muncitori care renovau apartamentul din care bărbatul fusese evacuat.

Profitând de intervenția haotică a polițiștilor, Gheorghe Moroșan i-a sechestrat pe cei doi muncitori pe care i-a găsit în fosta lui locuință, după care i-a înjunghiat când echipa de intervenție a intrat peste el, ca urmare a eșuării negocierilor.

ADVERTISEMENT

Criminalul Gheorghe Moroșan s-a luptat să repare greșeala soției, care pierduse apartamentul

Silviu Iştoan (38 de ani) şi Dan Patatu (55 de ani), muncitorii care au fost uciși de Moroșan, erau angajaţi ai aceleiaşi firme pentru care a lucrat şi soţia criminalului, Aurelia. Societatea respectivă câştigase în instanţă apartamentul soţilor Moroşan, după ce femeia, care lucrase ca magazioneră, ar fi garantat cu casa în cazul în care ar fi dispărut bani din gestiune, lucru care s-a și întâmplat.

Ratarea totală a intervenției autorităților, care s-au chinuit să spargă ușa metalică, găsind apoi un muncitor deja mort și altul grav rănit, care a decedat la spital, a dus la demiterea șefilor Inspectoratului Județean de Poliție Bacău și a conducerii Poliției din Onești.

ADVERTISEMENT

Pentru că pe tot parcursul intervenției și-a susținut bărbatul, dându-i indicații din balconul unui vecin, soția lui Gheorghe Moroșan a ajuns și ea în banca inculpaților, urmând să fie judecată pentru complicitate la lipsire de libertate.

Rudele celor doi muncitori uciși s-au constituit parte civilă

Gheorghe Moroșan postase în 2018 o filmare pe Facebook prin care amenința că își va face singur dreptate dacă va pierde apartamentul familiei, dar nimeni nu l-a luat în serios atunci. Potrivit anchetatorilor, criminalul mai avusese patru intersecții nefericite cu legea, trei în țară și una în străinătate.

ADVERTISEMENT

Astfel, Moroșan a fost condamnat în 1987 la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat, în 1991 a recidivat, primind o pedeapsă de 1 an și 6 luni tot pentru furt calificat, în timp ce în 2003 a fost condamnat la 6 luni pentru vătămare corporală gravă. Anul trecut, Moroșan a fost condamnat în Italia la 28 de zile de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului.

Rudele celor două victime s-au constituit parte civilă în proces, deschis pe 23 iulie la Tribunalul Bacău. Imediat, pe 28 iulie și pe 2 august, criminalul Gheorghe Moroșan a făcut contestație la decizia judecătorilor de a demara procesul respectiv, care – cel mai probabil – se va solda pentru inculpat cu plata unor despăgubiri majore.

ADVERTISEMENT

La ce tertipuri recurg soții Moroșan în fața legii

Pe 28 iulie, judecătorii Tribunalului Bacău i-au audiat prin videoconferință pe soții Moroșan, menținând măsura arestului preventiv al inculpaților. Și Gheorghe, și Aurelia Moroșan au desemnați apărători din oficiu, cei doi refuzând să-și angajeze avocați.

Dacă Aurelia Moroșan a refuzat să facă testul poligraf dorit de anchetatori, criminalul Gheorghe are o tactică destul de comună pentru cei aflați în situația lui disperată. Profitând la maximum de drepturile sale, bărbatul solicită de câteva ori pe săptămână să fie dus la control medical, pentru orice afecțiune specifică vârstei.

Deși inițial și-a susținut soțul în orice demers de păstrare a locuinței familiei, pierdută din vina ei, Aurelia Moroșan se delimitează mai nou de acțiunile partenerului Gheorghe, declarând anchetatorilor că se simțea speriată și chinuită lângă criminal.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink