News

Ce se întâmplă acum cu tânărul amendat cu 200 de milioane de lei: “Mi-e și teamă să mai ies din casă”

28.04.2020 | 16:18
Ce se intampla acum cu tanarul amendat cu 200 de milioane de lei Mie si teama sa mai ies din casa
ADVERTISEMENT

Am vrut să aflăm ce se întâmplă cu George Răcman, tânărul crescut în centre de plasament și amendat cu 200 de milioane de lei vechi. Povestea acestuia a apărut în exclusivitate la FANATIK în Săptămâna Mare. Pe scurt, bucureșteanul a fost surprins în drum spre un hipermarket fără declarație pe proprie răspundere

Ce se întâmplă cu tânărul amendat cu 200 de milioane de lei

Agentul nu a ezitat și l-a amendat atunci serios. Atât de serios încât tânărului i-a fugit pământul de sub picioare. Mai exact, polițistul a sărit peste avertisment, a trecut peste sumele mici și pixul i s-a oprit direct în pedeapsa maximă specificată în lege.

ADVERTISEMENT

Când a ridicat de la poștă amenda, George Răcman a încremenit. Era doar sfârșitul lumii, am putea spune despre un  proces verbal neiertător și care îl obliga pe tânăr să plătească nu mai puțin de 200 de milioane de lei. Dublu față de ce i s-a transmis la fața locului de către reprezentanții legii.

„Mi-e și teamă să mai ies din casă”

Când n-au mai fost lacrimi, tânărul crescut prin centrele de plasament ale Bucureștiului a descoperit grijile. După ce a luptat o viață întreagă pentru visul său, acela de a avea o casă a lui, George Răcman a început să se teamă că își poate pierde garsoniera achiziționată prin Prima Casă. Adică un credit lung cât o viață. Pentru că tinerețea se încheie cu mult înaintea ultimei rate.

ADVERTISEMENT

Și totuși! Oameni de bine l-au căutat pe acesta după apariția articolului în FANATIK. Oameni frumoși, oameni gata să-l ajute, oameni care arată că România nu se scufundă în mizerie, imoralitate și negură. Printre ei și un avocat în Baroul București.

Natalia Dumitrescu a acceptat să preia cazul lui George Răcman. Fără plată, doar din dragul de a face bine semenilor. Și aici laudele se opresc. Din respect pentru un gest care a dorit să rămână anonim, dar pe care noi l-am descoperit.

ADVERTISEMENT

„Mi-am dorit să-l ajut, am considerat că e o mare nedreptate ceea ce s-a întâmplat, în sensul că este o valoare excesivă a amenzii. Orice sancțiune trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei, iar în acest caz, consider că amenda de 20.000 lei nu a fost proporțională cu fapta săvârșită.

Am vrut să contribui într-un mod pozitiv pe perioada stării de urgență, să încerc să ajut pe cât posibil”, a zis avocata exclusiv pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„De la momentul în care a primit amenda prin poștă, George Răcman are la dispoziție 15 zile pentru a depune o plângere contravențională. Trebuie să o facem la Judecătoria Sectorului 4 pentru că pe raza acestui sector s-a întâmplat totul. 

Vom primi un număr de dosar, urmând ca ulterior să se stabilească primul termen de judecată. Pe perioada stării de urgență, activitatea de judecată continuă doar în cauzele de urgență deosebită.Vom vedea ce se întâmplă dupa 15 mai. Eu cred că cel mai devreme ne vom putea judeca în toamnă”, a mai spus Natalia Dumitrescu.

„George Răcman ar putea să plătească, dar eu i-am recomandat să nu o facă. Plângerea contravențională suspendă executarea plății, astfel încât domnul Răcman nu trebuie să achite amenda acum. Urmează să vedem ce va hotărî instanța si vom acționa în consecință, a mai spus avocata.

Între timp, tânărul aproape că nu mai iese din casă. O face cu teamă de fiecare dată, cu declarație scrisă și așteaptă minuni. Merge la serviciu și pe repede înainte la cumpărături stringente. Spune că nu a luat legătura cu agentul care i-a dat amenda. Și recunoaște pentru a nu știu câta oară faptul că a greșit. Că nu a fost la curent cu ceea ce prevedea legea.

„Nu am reușit să vorbesc cu dânsul. Și sincer vă spun că îmi e teamă să mai ies din casă. Să nu care cumva să mai găsească și alte motive de amendă.

Din păcate, faptul că au greșit și nu au dat valoarea amenzi în raport cu ce s-a întâmplat în teren, mă face acum sa stau să mă judec cu ei prin tribunale”, a spus George Răcman

ADVERTISEMENT
Tags: