News

Ce se întâmplă atunci când mănânci un hot dog. Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor americani

Studiu șocant al cercetătorilor americani. Fiecare hot dog consumat are o reacție importantă asupra organismului.
28.08.2021 | 17:44
Ce se intampla atunci cand mananci un hot dog Descoperire ingrijoratoare a cercetatorilor americani
ADVERTISEMENT

Un produs iubit în toată lumea provoacă daune iremediabile asupra organismului uman. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit că fiecare hot dog poate consumat poate să scurteze viața cu 36 de minute, relatează CNN.

Hot dog-ul e mâncat pe străzi, în vacanță sau acasă. E un produs ieftin care se găsește la orice colț de stradă. El nu lipsește din alimentația americanilor și e răspândit în toate colțurile lumii. Din păcate, se pare că acest produs provoacă mult mai mult rău asupra vieții decât s-ar fi așteptat.

ADVERTISEMENT

Consumul unui hot dog scurtează viața cu 36 de minute. Americanii pierd aproape 2 zile în fiecare an

Foto: Hepta.ro

Cercetătorii de la Michigan au analizat 5.853 de alimente din dieta SUA și au măsurat efectele în minute de viață sănătoasă câștigate sau pierdute. Studiul a fost publicat luna aceasta în revista Nature Food, potrivit Antena3.

“Am vrut să facem o evaluare a efectelor benefice și dăunătoare ale alimentelor în întreaga dietă”, a declarat Olivier Jolliet, autor principal al lucrării.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au găsit o formulă care calculează sarcina benefică sau dăunătoare pentru sănătate în minute de viață sănătoasă.

“De exemplu, se pierd 0,45 minute pe gram de carne procesată sau se câștigă 0,1 minute pe gram de fructe.

ADVERTISEMENT

Ne uităm apoi la compoziția fiecărui aliment și apoi înmulțim acest număr cu profilurile alimentare pe care le-am dezvoltat anterior”, a precizat Olivier Jolliet

Cercetătorii au făcut experimentul pentru hot dog standard de vită

După analize meticuloase, cercetătorii americani au concluziont că cele 61 de grame de carne procesată din hot dog duc la pierderea a 27 de minute de viață sănătoasă. Valoarea finală a fost de 36 de minute pierdute, după au fost luate în considerare ingrediente precum sodiul și acizii grași.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află consumul de alimente precum nuci, leguminoase, fructe de mare, fructe și legume fără amidon, pe de altă parte. Conform studiului, efectele pozitive ale acestor produse cresc speranța de viață sănătoasă.

Americanii consumă 20 de miliarde de hot dogs în fiecare an

Foto: Hepta.ro

Hot dog-ul face parte din viața zilnică a americanului. Statisticiile indică faptul că acest produs e servit în 95% dintre gospodăriile din SUA. În medie, fiecare american consumă 70 de hot dogs pe an. Tu câți ai consumat în 2021? 

ADVERTISEMENT
Tags: