Life

Ce se întâmplă când îți trosnești degetele. Mulți au acest obicei fără să știe asta

Care sunt riscurile cărora te expui dacă îți trosnești degetele frecvent. Multe persoane au acest tic fără să-și dea seama.
10.03.2024 | 10:50
Ce se intampla cand iti trosnesti degetele Multi au acest obicei fara sa stie asta
Care sunt riscurile cărora te expui dacă îți trosnești degetele frecvent. Multe persoane au acest tic fără să-și dea seama. Sursa foto: snexplores.org
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă când îți trosnești degetele. Mulți au acest obicei fără să știe asta. Încă din copilărie auzim că nu este bine să recurgem la acest gest banal pentru că există șanse foarte mari să avem probleme de sănătate, dar care este, de fapt, adevărul?

Care sunt riscurile cărora te expui dacă îți trosnești degetele frecvent. Multe persoane au acest tic fără să-și dea seama

Care sunt riscurile cărora te expui dacă îți trosnești degetele frecvent. Multe persoane au acest tic fără să-și dea seama și îl fac atunci când se întind sau sunt tensionate. Cercetările vin cu răspunsuri în această direcție.

ADVERTISEMENT

Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că acest obicei nu duce la artrită, așa cum am auzit majoritatea încă de când eram mici. Acest lucru a fost arătat de un medic din California care a observat ce se întâmplă chiar pe el însuși.

Vreme de 60 de ani, Donald Unger, și-a trosnit degetele de la o mână pentru a afla dacă acest tic banal și extrem de des întâlnit în rândul oamenilor i-ar putea provoca artrită. Descoperirea l-a uimit chiar și pe el pentru că nu a observat nicio diferență între cele două mâini.

ADVERTISEMENT

Această constatare sugerează faptul că trosnirea degetelor nu este asociată cu riscul de artrită. Așadar, cercetările efectuate până acum nu susțin afirmația care spune că se poate ajunge foarte ușor la această boală.

„Nu i-a provocat artrită și acest lucru a fost confirmat și de alte studii. Așa că, se pare că trosnirea degetelor nu îți dăunează, ci doar îi deranjează pe cei care te aud”, se arată într-un clip de pe Reddit, notează uniland.com.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă când îți trosnești degetele de la mâini

Oamenii de știință au arătat și ce se întâmplă atunci când îți trosnești degetele de la mâini. Specialiștii susțin că există o substanță asemănătoare lubrifiantului care se găsește între articulațiile. Aceasta se numește lichid sinovial.

Lichidul sinovial conține gaze dizolvate, în principal, dioxid de carbon. Aceste gaze ajung să formeze niște bule atunci când se schimbă presiunea prin strângerea degetului. În scurt timp aceste bule ”se sparg” parțial și provoacă sunetul pe care îl auzim cu toții.

ADVERTISEMENT

„Înainte de a reuși să îți trosnești degetele, din nou, trebuie să aștepți aproxim 20 de minute, pentru ca bulele rămase să se dizolve”, mai spun specialiștii, mai arată sursa menționată mai devreme.

ADVERTISEMENT