Life

Ce se întâmplă când reîncălzești cafeaua, de fapt. Greșeala mare pe care o fac mulți

Care sunt reacțiile ce se produc, în realitate, atunci când reîncălzești cafeaua. Eroarea uriașă la care recurg multe persoane.
22.06.2024 | 21:35
Ce se intampla cand reincalzesti cafeaua de fapt Greseala mare pe care o fac multi
Care sunt reacțiile ce se produc, în realitate, atunci când reîncălzești cafeaua. Eroarea uriașă la care recurg multe persoane. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă când reîncălzești cafeaua, de fapt. Greșeala mare pe care o fac mulți. Această practică întâlnită destul de des în rândul oamenilor nu este deloc benefică pentru băutură și nici pentru sănătatea umană.

Care sunt reacțiile ce se produc, în realitate, atunci când reîncălzești cafeaua. Eroarea uriașă la care recurg multe persoane

Care sunt reacțiile ce se produc, în realitate, atunci când reîncălzești cafeaua. Eroarea uriașă la care recurg multe persoane în momentul în care licoarea nu mai este caldă, pentru că nu a fost consumată la timp.

ADVERTISEMENT

Uneori gospodinele obișnuiesc să pună multă apă în ibric și să facă această băutură și pentru a doua zi, însă nimic nu este mai greșit decât asta. În momentul în care se așază din nou pe aragaz au loc multe schimbări.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, la USAMV din Cluj-Napoca, a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, când recurgi la această metodă. În primul rând, gustul se modifică complet.

ADVERTISEMENT

Mai exact, o cafea reîncălzită va accentua amăreala datorită modificărilor chimice și descompunerii anumitor compuși. În al doilea rând, uleiurile volatile pe care le conține cafeaua vor deveni râncede. Așadar, gustul nu va mai fi același.

„Când cafeaua este reîncălzită, compușii volatili responsabili pentru gustul și aroma plăcută se degradează. Aceasta formează compuși care conferă amăreală, cum ar fi acidul chinic și acidul cafeic.

ADVERTISEMENT

Procesul de reîncălzire intensifică descompunerea acestor compuși, rezultând o băutură mult mai amară și mai astringentă decât cafeaua proaspăt preparată”, a scris specialistul pe pagina de Facebook – Știință cu sare și piper.

Cafeaua reîncălzită, efecte negative

„Compușii volatili sunt esențiali pentru a obține un gust echilibrat și complex în cafea. Odată ce aceștia sunt distruși prin reîncălzire, rămân doar compuși amari care nu contribuie la experiența plăcută a consumului de cafea.

ADVERTISEMENT

Chiar și o ușoară reîncălzire provocă o descompunere semnificativă a compușilor, transformând o cafea echilibrată și savuroasă într-o băutură amară și neplăcută”, a mai transmis profesorul Dan Vodnar.

În concluzie, experții recomandă să se prepare doar cantitatea de cafea pe care știți sigur că o veți consuma în ziua respectivă. Cea mai bună modalitate de a păstra băutura este într-un termos pentru că acesta o menține caldă o perioadă mai lungă.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Puşcărie obligatoriu! Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a...
Puşcărie obligatoriu! Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi