News

Ce se întâmplă cu after school-urile și creșele după intrarea Capitalei în scenariul roșu. Anunțul premierului

19.10.2020 | 12:31
Ce se intampla cu after schoolurile si cresele dupa intrarea Capitalei in scenariul rosu Anuntul premierului
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a anunțat, luni, că after school-urile și creșele din Capitală pot funcționa în continuare, deși celelalte unități ar putea trece în scenariul roșu.

Premierul a spus că acestea nu fac parte din activitățile care intră sub restricții când se atinge indicele de 3 la mie.

ADVERTISEMENT

Deși activitățile multor after school-uri sunt strâns legate de desfășurarea normală a orelor, șeful Guvernului spune că, în cazul în care optează să funcționeze, acestea pot să-ș continue normal activitatea.

Ludovic Orban anunță ce se întâmplă cu after school-urile și creșele după intrarea Capitalei în scenariul roșu

Creșele și unitățile afterschool din București pot funcționa normal în continuare chiar dacă indicele de infectare trece de 3 la mie, a anunțat luni premierul Ludovic Orban, precizând că aceste activități nu intră sub restricție.

ADVERTISEMENT

”Nu fac parte din activitățile care intra în restrictrictii cele din creșe și afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcționeze pentru că, dacă elevii dacă nu se duc la școală și participă online la procesul educațional, și afterschool-ul nu va mai putea funcționa.

Dar aftershool-ul și creșele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcționeze pot funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricție atunci când este depășit indicele de 3 la mie”, a spus Orban.

ADVERTISEMENT

Conform prevederilor legale, after school-urile și creșele, care sunt în administrarea autorităților locale și nu a Ministerului Educației, nu au interdicție automată de a primi fizic copiii, odată ce o localitate intră în scenariul roșu.

În situații speciale, dacă se impune, Inspectoratele Școlare și Direcțiile de Sănătate Publică pot propune în ședința Comitetului județean pentru situații de urgență închiderea și a creșelor și a after school-urilor, în scenariul roșu.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește situația grădinițelor, noul inspector școlar general al Capitalei, Liliana Toderiuc, a spus, luni, că și acestea vor ajunge la varianta orelor online, dacă Bucureștiul trece în scenariul roșu.

Unitățile de învățământ din București, aproape de scenariul roșu

După ce rata de incidență a cazurilor de Covid-19 a trecut de 3 la mia de locuitori, unitățile de învățământ din București urmează să intre în scenariul roșu.

Decizia ar putea fi luată însă de Comitetul municipal pentru situații de urgență, programat pentru ziua de luni, la ora 15.00.

ADVERTISEMENT