Life

Ce se întâmplă cu Alexia, fata cu brațele replantate. A trecut mai bine de un an de la accidentul care i-a schimbat viața

Alexia, fata cu brațele replantate, a trecut printr-un accident care i-a schimbat viața. Cum se simte aceasta, după mai bine de un an de la accident?
19.05.2024 | 18:14
Ce se intampla cu Alexia fata cu bratele replantate A trecut mai bine de un an de la accidentul care ia schimbat viata
Ce se întâmplă cu Alexia, fata cu brațele replantate. Foto: România TV/ Facebook
ADVERTISEMENT

În urmă cu un an și jumătate, Alexia Tudose a trecut printr-un accident rutier teribil, în Pașcani. Adolescentei i-au fost replantate ambele brațe, după mai multe intervenții chirurgicale. Cum se simte Alexa în prezent?

Ce se întâmplă cu Alexia, fata cu brațele replantate, la mai bine de un an de la accident

Povestea Alexiei Tudose, tânăra cu brațe replantate, a impresionat o țară întreaga. După un și jumătate de la tragicul accident, Florin Tudose face dezvăluiri despre starea de sănătate a fetei. Ce spune tatăl Alexiei despre procesul de recuperare?

ADVERTISEMENT

Cazul Alexiei Tudose a fost auzit de toată lumea. Atât ea, cât și familia ei, au trecut prin momente foarte grele după accidentul de la Pașcani. Pentru replantarea ambelor brațe a fost nevoie de 15 intervenții chirugicale, dar medicii au reușit o minune. Au urmat apoi exercițiile de recuperare, câte șase ore pe zi.

Chiar dacă nu a fost deloc o recuperare ușoară, adolescenta în vârstă de 16 ani poate să-și urmeze din nou pasiunea pentru muzică. Ea s-a apucat să cânte din nou la pian. Ba mai mult decât atât, are planuri serioase pentru viitor.

ADVERTISEMENT

Alexia Tudose are șanse la o recuperare aproape completă

Pentru un părinte, să vadă copilul său luptând și depășind astfel de obstacole poate fi incredibil de emoționant. Într-un interviu pentru Playtech.ro, tatăl Alexiei povestește cu mândrie și recunoștiință despre recuperarea fiicei sale.

„Sunt atât de fericit că fiica mea a început să cânte din nou la pian, la un an și cinci luni de la accidentul de mașină, am plâns de emoție. Se reface treptat, pianul o ajută foarte mult să-și recupereze dexteritatea degetelor, înainte erau atrofiate, acum le poate folosi de la ambele mâini.

ADVERTISEMENT

La mâna dreapta, care fusese zdrobită, s-a recuperat mai bine, ca nervi, ca mușchi, mai sunt probleme la cot, pe rotație, dar se va rezolva”, a declarat tatăl Alexiei, pentru Playtech.ro.

Chiar dacă mai este ceva drum până la o recuperare completă, tatăl Alexei este optimist iar medicii au încredere că totul va fi bine.

ADVERTISEMENT

„A mai avut acum o lună o intervenție chirurgicală foarte importantă, a fost ca un puzzle uriaș operația, pentru că au fost anumite oase care s-au prins între ele, iar medicul i-a desfăcut din nou brațul, i-a scos calusul dintre oase, inclusiv la antebraț.

Încă mai este de lucrat la cot, nu poate face flexia totală, nu poate ajunge încă cu mâna dreaptă la gură. A trecut prin vreo 15 operații, de la accidentul de mașină. Lunar, ea face câte o operație la brațul stâng, pentru că oasele încă nu s-au prins cum trebuie”, a mărturisit Florin Tudose, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT