News

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor! Anunț oficial al ministrului Muncii, Raluca Turcan

27.02.2021 | 16:47
Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor! Anunț oficial al ministrului Muncii, Raluca Turcan
Raluca Turcan a explicat ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce se întâmplă cu alocațiile copiilor și dacă acestea vor avea parte de o creștere! Anunțul oficial a venit din partea ministrului Muncii, Raluca Turcan. Aceasta a transmis că o altă majorare ar duce la ieşirea din deficitul bugetar asumat de Guvern.

Mai mult de atât, Turcan a explicat că efortul bugetar pentru majorarea alocaţiilor este în total de 9,8 miliarde lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1% din PIB.

ADVERTISEMENT

„Legea existentă în Parlament prevede două tranşe de majorare a alocaţiilor, una la 1 ianuarie şi una la mijlocul anului.

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor în 2021

În bugetul pe care noi îl avem pentru anul acesta în privinţa alocaţiilor, avem incluşi bani pentru majorarea de anul trecut, intrată în plată, şi de asemenea pentru majorarea de la 1 ianuarie”, a afirmat Raluca Turcan

ADVERTISEMENT

Atunci când a fost chestionată despre posibilitatea unei creșteri a alocațiilor la rectificarea bugetară, dacă acest lucru e votat în Parlament, Turcan a răspuns sec

„Depinde foarte mult de votul din Parlament. Dacă acesta va fi în sensul obligativităţii majorării alocaţiilor, legea trebuie respectată”, a transmis aceasta.

Raluca Turcan a ținut să mai spună că bugetul a fost construit cu maximum de atenţie şi practic a fost drămuit fiecare leu din bugetul de stat.

ADVERTISEMENT

„De aceea şi sumele şi în bugetul de stat şi în bugetul de asigurări sociale sunt mai mari şi decât în anul 2020 şi decât în anul 2019.

În plus, efortul bugetar pentru majorarea alocaţiilor este în total de 9,8 miliarde lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1% din PIB. Ceea ce înseamnă că o altă majorare practic ar duce la ieşirea din deficitul bugetar asumat de Guvern şi susţinut de noi toţi, astfel încât orice majorare de venit să nu fie însoţită de scăderea puterii de cumpărare, de inflaţie şi de scăderea calităţii vieţii.

Până la urmă asta e cea mai mare provocare – atunci când dai nişte bani în plus la venituri, să nu iei cu altă mână şi să generezi creşteri de preţuri în lanţ şi pe fond sărăcire”, a completat ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri