Fotbal intern

Ce se întâmplă cu Andrei Miron, depistat pozitiv cu Covid 19. Acum 2 zile, fundașul de la FCSB era negativ! Exclusiv

15.09.2020 | 19:29
Ce se intampla cu Andrei Miron depistat pozitiv cu Covid 19 Acum 2 zile fundasul de la FCSB era negativ Exclusiv
ADVERTISEMENT

Andrei Miron este singurul jucător de la FCSB care a fost depistat pozitiv la testul de Covid 19 făcut de întreaga echipă înainte de plecarea spre Serbia, unde dispută meciul din turul 2 preliminar al Europa League cu Backa Topola.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate informația privind cazurile de Covid de la FCSB, șapte la număr, confirmată ulterior de comunicatul clubului. Antrenorul principal Toni Petrea și preparatorul fizic Thomas Neubert sunt printre cei pozitivi.

ADVERTISEMENT

Andrei Miron, singurul jucător de la FCSB depistat pozitiv cu Covid 19 înainte de meciul cu Backa Topola. Ce se întâmplă cu stoperul roș-albaștrilor

În ceea ce privește lotul de jucători, singura pierdere în acest moment este fundașul central Andrei Miron, care a rămas la București. Rezultatul testului său a venit în cursul serii de luni, dar a fost anunțat marți dimineața, în ziua plecării spre Senta, via Timișoara.

Fotbalistul a intrat imediat în izolare și a fost foarte surprins de rezultatul pozitiv al testului. Miron este asimptomatic, nu a avut nicio problemă, dar acum trebuie să stea cinci zile izolat, după care i se va repeta testul.

ADVERTISEMENT

În week-end, Andrei Miron era negativ. A jucat în Voluntari – FCSB și primise rezultatul cu o zi în urmă

Acest ultim test, pozitiv pentru Miron, a fost efectuat cu 72 de ore înainte de meciul din Serbia, cu Backa Topola. Așa prevede protocolul meciurilor organizate de UEFA și a fost realizat la Synlab România, partener UEFA.

Interesant este că Miron fusese testat anterior cu trei zile în urmă, la începutul week-end-ului trecut, înainte de meciul de la Voluntari, în care stoperul a fost integralist. Atunci a fost negativ la Covid 19, peste două zile a devenit pozitiv, lucru care l-a surprins foarte mult.

ADVERTISEMENT

Andrei Miron ar putea reveni pe gazon chiar și etapa următoare, când FCSB joacă la Giurgiu, considerat teren propriu, contra celor de la FC Argeș, cu condiția ca testul său de peste 5 zile să fie negativ. Meciul FCSB – FC Argeș, din etapa a 4-a, se joacă duminică, 20 septembrie, de la ora 21:30.

FCSB se așteaptă ca sârbii să ceară o nouă testare pentru toată delegația deplasată la Senta. În primul rând pentru a crește tensiunea!

Dacă pentru Miron situația e clară în acest moment, pentru delegația roș-albastră plecată în Serbia mai sunt emoții destule. FCSB se așteaptă ca sârbii să mai solicite un test pentru toți cu o zi înainte de meci.

ADVERTISEMENT

Acest paragraf este prevăzut în protocol și este lăsat la opțiunea fiecărei țări. Autoritățile sârbe pot interpreta cele 7 cazuri de Covid, chiar dacă toți au rămas la București, ca un focar de infecție la FCSB și pot solicita acest test pentru toți. Rezultatele vor fi comunicate chiar în după-amiaza întâlnirii!

Există deci emoții pentru delegația FCSB care a plecat, momentan, spre Timișoara fără Bogdan Vintilă, care ar urma să stea pe bancă, lui întârziindu-i rezultatul testului. Iar în ceea ce-i privește pe sârbi, sunt informații că aceștia vor cere testul de miercuri măcar pentru a mai crea tensiuni suplimentare în tabăra adversarului!

Ovidiu Popescu, prima variantă de înlocuire a lui Andrei Miron în Backa Topola – FCSB. La mijloc poate apărea surpriza Simion!

În afara stresului provocat de testele Covid, mai există ceva lucruri de lămurit la FCSB. Absența aproape întregului staff tehnic este o altă problemă. Probabil că Vintilă va fi cel care, având și licența, va sta pe bancă în calitate de antrenor principal, avându-l alături pe secundul Mihai Pintilii. Dacă nu ajunge Vintilă în Serbia, Pintilii va primi derogare de la UEFA!

În ceea ce privește alcătuirea primului 11, chiar dacă nu e Toni Petrea, oricum se vor primi indicații clare de la București. Vintilă, acum la FCSB II, ar avea avantajul de a-i cunoaște bine pe jucători, cu care a lucrat până în urmă cu câteva săptămâni. Și cu ei, și cu Gigi Becali. NU vor fi probleme nici doar cu Pintilii!

Absența lui Miron va fi rezolvată printr-o improvizație, pentru că FCSB îl mai are în lot ca stoper de meserie doar pe Iulian Cristea. Prima variantă pentru înlocuirea lui Andrei Miron este Ovidiu Popescu, retras în defensivă unde a mai jucat și fundaș central, și dreapta, ba chiar și stânga. Eventuala coborâre a lui Ovidiu Popescu ar putea duce o surpriză la mijloc, titularizarea lui Simion, mult lăudat de patron după revenirea de la Astra Giurgiu.

Selecționerul Mirel Rădoi a vorbit și despre varianta folosirii lui Marius Briceag ca stoper stânga, dar acesta tocmai și-a mai tăiat din „credit”, fiind scos la pauză în meciul cu FC Voluntari.

Cum ar putea arăta FCSB în meciul din Serbia cu Backa Topola:

Vlad – Crețu, Popescu, Cristea, Panțâru – Olaru, Simion, Tănase – Man, Buș, Coman.

Acum o lună, FCSB a fost lovită de alte patru cazuri de Covid, fiind vorba doar de puști din lot

FCSB este lovită de virusul Covid pentru a doua oară într-o lună. 14 august atunci, 15 septembrie acum. Cu câteva zile înainte de începerea campionatului, FANATIK a anunțat patru cazuri pozitive la echipă, fiind vorba doar de jucători tineri: portarii Udrea și Niga, fundașul Pantea și amintitul Simion, acum ok, proaspăt reîntors la FCSB de la Giurgiu.

Și atunci au fost emoții, pentru că se vorbea tot despre un scenariu care punea în pericol Europa League. În cazul în care tot lotul lui Toni Petrea ar fi fost băgat în carantină pentru 14 zile, se putea pierde la masa verde meciul cu Șirak din primul tur preliminar al Europa League.

Au fost izolați doar cei patru jucători testați pozitiv, iar ceilalți au și jucat la data programată nu doar debutul în Liga 1, 3-0 la Astra, dar și meciul cu formația armeană.

  • 12 iulie 2020 este data la care Bogdan Vintilă a stat ultima oară pe banca FCSB, el fiind demis după eșecul de la Craiova (1-2)
  • 780.000 de euro este câștigul la care ajunge FCSB în actuala ediție de Europa League dacă trece de sârbii de la Backa Topola. Până acum, echipa lui Gigi Becali are asigurați 500.000 de euro

  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 3,05 este cota pentru „2 pauză/2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT