Fotbal intern

Ce se întâmplă cu Aurică Beldeanu! Prima reacţie a fostului mijlocaş. “Sunt OK!”

Ce se intampla cu Aurica Beldeanu Prima reactie a fostului mijlocas Sunt OK
Aurică Beldeanu, internat după ce i s-a făcut rău la biserică

Aurică Beldeanu, fostul coleg al lui Ilie Balaci de la Craiova, a fost scos pe brațe de lângă sicriul lui Balaci. Chiar dacă primele vești sunau extrem de îngrijorător, medicii craioveni spun că Beldeanu este conștient și stabil.


UPDATE, 24 octombrie, ora 14.10. Fostul fotbalist Aurel Beldeanu (67 de ani) şi-a revenit după ce a leşinat lângă sicriul lui Ilie Balaci. Acesta a fost internat la Spitalul Judeţean din Craiova, dar acum se simte din ce în ce mai bine. “Sunt OK!”, a transmis fostul mijlocaş al Craiovei Maxima, conform libertatea.ro. Acesta a fost completat de Andreea Beldeanu. “Este bine. Vorbeşte, merge singur. Nu a suferit niciun atac vascular, niciun preinfarct. A făcut o lipotimie pe fond emoţional. Ţinea foarte mult la Ilie Balaci. Generaţia lor formează o adevărată familie. Familia a hotărât ca tata să mai stea sub observaţia medicilor în spital”, a spus fiica lui Aurel Beldeanu, conform sursei citate mai sus.

Ce este lipotimia

Lipotimia, cunoscută în termeni populari sub denumirea de leşin, apare în urma unei slabe vascularizări, deci şi oxigenări, a creierului, care poate cauza pierderea parţială a cunoştinţei. Lipotimia poate să apară din senin, fără să fie declanşată de un anumit factor. Aceasta nu reprezintă, de cele mai multe ori, un motiv de îngrijorare, însă este bine ca pacientul să fie consultat de un medic pentru stabilirea cauzelor care au declanşat-o.


UPDATE / Starea lui Aurel Beldeanu este una stabilă. Fostul jucător al Universității Craiova a fost de altfel și externat din spital. Lui Beldeanu i s-a făcut rău în timp ce participa la priveghiul lui Ilie Balaci. Acesta va fi adus totuși de familie la București acolo unde va face analize suplimentare. Familia lui Beldeanu nu a vrut să dezvăluie dacă doctorii au descoperit ceva și despre ce anume este vorba. Rudele apropiate au transmis prietenilor că în acest moment nu se știe despre ce este vorba. 


„A fost adus la noi, la Unitatea de Primiri Urgențe conștient, stabil hemodinamic și respirator și în acest moment se află în curs de investigații. Mai multe pe măsură ce vin rezultatele investigațiilor. S-au făcut și analizele de rutină, și o EKG, s-au făcut și investigații imagistice”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență din Craiova, Cristina Geormăneanu, pentru FANATIK.RO.

Ce a pățit Aurică Beldeanu: „I s-a făcut rău în biserică”

Medicul ne-a povestit că nu știe exact ce a pățit fosta legendă a Craiovei, dar nu se hazardează să dea un pronostic: „I s-a făcut rău în biserică. Nu știu ce s-a întâmplat acolo. În acest moment acestea sunt informațiile pe care le deținem. Ce spun martorii acolo este puțin irelevant, nimic care să ne conducă la alte diagnostice”.

Aurică Beldeanu a jucat timp de nouă sezoane la Universitatea Craiova. El a câștigat două titluri, în sezoanele 1979-1980 și 1980-1981. De asemenea, fostul mare fotbalist a mai cucerit și patru Cupe ale României, în 1977, 1978, 1981, 1983.