Life
notix pixel id

Ce se întâmplă cu averea lăsată de Nelu Ploieșteanu? Cum arată testamentul artistului

02.04.2021 | 08:10
Ce se întâmplă cu averea lăsată de Nelu Ploieșteanu? Cum arată testamentul artistului
Ce se întâmplă cu averea lăsată de Nelu Ploieșteanu? Cum arată testamentul artistului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu, marele interpret de muzică lăutărească decedat vineri, 2 aprilie, și-a făcut testamentul cu mulți ani în urmă. Averea artistului urmează să se împartă în mod egal după dispariția sa.

După mai bine de o jumătate de secol pe scena muzicii lăutărești, Nelu Ploieșteanu a avut o carieră de excepție. Le-a cântat unor nume importante din țară, precum Nicu Ceaușescu, Ion Iliescu și Traian Băsescu.

Marele cântăreț, dispărut la 70 de ani, a scos peste 30 de albume cu muzică lăutărească și de petreceri, iar melodiile de pe aceste albume au intrat în patrimoniul național de gen.

ADVERTISEMENT

Unde ajunge averea lui Nelu Ploieșteanu? Cum arată testamentul marelui interpret

Într-un interviu acordat unei televiziuni din țară în 2013, Nelu Ploieșteanu dezvăluia că și-a făcut deja testamentul! Marele interpret de muzică lăutărească și-a împărțit cu atenție averea pe care a făcut-o din muzică, iar aceasta a revenit familiei sale.

Maestrul a împărțit averea egal copiilor, printr-un testament. ”Știți de ce? Pentru că eu nu am avut nimic de la părinții mei, n-am avut cu cine să mă cert pe avere”, spunea artistul pentru Antena 1.

ADVERTISEMENT

”Patru fete i-a dat Dumnezeu și un băiat, cinci bucurii fără de care maestrul n-ar fi fost la fel de bogat. De când s-a născut, Mihăiță a suferit de o boala incurabilă, dar copilul n-a fost niciodată o povară pentru el”, spunea și soția acestuia, Elena Ploieșteanu.

În cariera sa, Nelu Ploieșteanu a stat la masă alături de mari artiști ca Ștefan Iordache sau Gheorghe Dinică, prietenii lui dragi și a fost cinstit de Ceaușescu și de Iliescu.

ADVERTISEMENT

Maestrul mai spune că a învățat un lucru: acela că banii nu aduc fericirea. ”Am avut șansa să cânt la milionari care erau mai supărați decât mine. Ce faci cu banii, dacă n-ai sănătate? Ce faci cu ei?”

Nelu Ploieșteanu, un artist care și-a dedicat 52 de ani din viață scenei

Nelu Ploieșteanu s-a născut pe 16.12.1950 în satul Ciorani. A fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzica lăutărească din România. A cântat încă de la 18 ani în satul sau natal, ajungând sa cânte în restaurante precum: Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domneasca, Caru’ cu Bere.

ADVERTISEMENT

În anul 1970, după efectuarea stagiului militar s-a mutat în București unde a cântat timp de 6 luni la acordeon la Teatrul de Revista ”Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu.

Nelu Ploieșteanu a murit vineri, 2 aprilie 2021, la vârsta de 70 de ani. Pe 18 martie 2021, vedeta a ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri