Life

Ce se întâmplă cu averea lăsată de Nelu Ploieșteanu? Cum arată testamentul artistului

02.04.2021 | 08:10
Ce se intampla cu averea lasata de Nelu Ploiesteanu Cum arata testamentul artistului
ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu, marele interpret de muzică lăutărească decedat vineri, 2 aprilie, și-a făcut testamentul cu mulți ani în urmă. Averea artistului urmează să se împartă în mod egal după dispariția sa.

După mai bine de o jumătate de secol pe scena muzicii lăutărești, Nelu Ploieșteanu a avut o carieră de excepție. Le-a cântat unor nume importante din țară, precum Nicu Ceaușescu, Ion Iliescu și Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT

Marele cântăreț, dispărut la 70 de ani, a scos peste 30 de albume cu muzică lăutărească și de petreceri, iar melodiile de pe aceste albume au intrat în patrimoniul național de gen.

Unde ajunge averea lui Nelu Ploieșteanu? Cum arată testamentul marelui interpret

Într-un interviu acordat unei televiziuni din țară în 2013, Nelu Ploieșteanu dezvăluia că și-a făcut deja testamentul! Marele interpret de muzică lăutărească și-a împărțit cu atenție averea pe care a făcut-o din muzică, iar aceasta a revenit familiei sale.

ADVERTISEMENT

Maestrul a împărțit averea egal copiilor, printr-un testament. ”Știți de ce? Pentru că eu nu am avut nimic de la părinții mei, n-am avut cu cine să mă cert pe avere”, spunea artistul pentru Antena 1.

”Patru fete i-a dat Dumnezeu și un băiat, cinci bucurii fără de care maestrul n-ar fi fost la fel de bogat. De când s-a născut, Mihăiță a suferit de o boala incurabilă, dar copilul n-a fost niciodată o povară pentru el”, spunea și soția acestuia, Elena Ploieșteanu.

ADVERTISEMENT

În cariera sa, Nelu Ploieșteanu a stat la masă alături de mari artiști ca Ștefan Iordache sau Gheorghe Dinică, prietenii lui dragi și a fost cinstit de Ceaușescu și de Iliescu.

Maestrul mai spune că a învățat un lucru: acela că banii nu aduc fericirea. ”Am avut șansa să cânt la milionari care erau mai supărați decât mine. Ce faci cu banii, dacă n-ai sănătate? Ce faci cu ei?”

ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu, un artist care și-a dedicat 52 de ani din viață scenei

Nelu Ploieșteanu s-a născut pe 16.12.1950 în satul Ciorani. A fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzica lăutărească din România. A cântat încă de la 18 ani în satul sau natal, ajungând sa cânte în restaurante precum: Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domneasca, Caru’ cu Bere.

În anul 1970, după efectuarea stagiului militar s-a mutat în București unde a cântat timp de 6 luni la acordeon la Teatrul de Revista ”Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu.

Nelu Ploieșteanu a murit vineri, 2 aprilie 2021, la vârsta de 70 de ani. Pe 18 martie 2021, vedeta a ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus.

ADVERTISEMENT