News

Ce se întâmplă cu Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională după ce Klaus Iohannis a anunţat că şcolile rămân închise!

27.04.2020 | 15:07
Ce se intampla cu Bacalaureatul si Evaluarea Nationala dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca scolile raman inchise
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a anunţat că şcolile rămân închise până în septembrie, iar anul şcolar se va încheia la data stabilită, 12 iunie, pe baza situaţiei din data respectivă. Elevii şi studenţii vor face cursuri şi ore la distanţă până la finalul anului şcolar, când se vor încheia şi situaţiile şcolare.

Ce se întâmplă cu Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională după ce Klaus Iohannis a anunţat că şcolile rămân închise!

Singura excepţie o vor reprezenta anii terminali. Elevii care au de susţinut Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională în această vară vor putea să se întoarcă la şcoală între 2 şi 12 iunie pentru a pregăti examenele naţionale:

ADVERTISEMENT

“Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală, între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Examenle naționale și BAC-ul se vor respecta așa cum au fost planificate, dar cu unele reguli de distanțare socială”, a anunţat Iohannis.

Noul calendar al Bacalaureatului şi al Testelor Naţionale va fi publicat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Printre regulile de distanţare socială de care vor ţine cont elevii vor fi verificările ale temperaturilor, dar şi intrarea pe un culoar şi ieşirea pe un altul, în timpul evaluărilor.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica noul calendar al examenlui de Bacaluareat 2020. Elevii vor începe pregătirea pentru BAC în luna iunie, iar cel mai probabil acesta va fi întârziat o săptămână faţă de calendarul iniţial.

Cei care pică examenul de BAC din vară, vor putea susţine din nou Bacalaureatul în toamnă. Însă, nu au fost specificate detalii referitoare la datele la care se va desfăşura examenul.

ADVERTISEMENT

Iohannis: “Examenle naționale și BAC-ul se vor respecta așa cum au fost planificate, dar cu unele reguli de distanțare socială”

Testele Naţionale 2020 se vor susţine după un calendar actualizat. Klaus Iohannis a spus că elevii încep pregătirea în luna iunie, iar după cele 14 zile vor susţine examenul. Unele surse din Minister susţin că subiectele din acest an vor fi mai uşoare.

Testele Naţionale sunt un proces important pentru admiterea la Liceu, care va fi modificată conform nolor norme. Ministerul Educaţiei va anunţa noul calendar al Testelor Naţionale din această vară.

ADVERTISEMENT

“Elevul nu se va mai întoarce fizic la cursuri. Anul școlar se va termina pe 12 iunie, până atunci vor continua cursurile online, la distanță. Elevilor le va fi încheiată media cu notele pe care le au acum. Repet: grădinițele, școlile și universitățile se vor redeschide în septembrie, când va fi noul an școlar.

Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală, între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Examenle naționale și BAC-ul se vor respecta așa cum au fost planificate, dar cu unele reguli de distanțare socială. Evităm riscuri majore. În școlile noastre, distanțarea nu ar fi posibilă. În concluzie, s-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor”, a fost mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

 

ADVERTISEMENT