Fotbal international

Ce se întâmplă cu cei 17 milioane de euro din transferul lui Emiliano Sala! Motivul pentru care Nantes ar putea primi doar 100.000 de euro

24.01.2019 | 15:23
Ce se intampla cu cei 17 milioane de euro din transferul lui Emiliano Sala Motivul pentru care Nantes ar putea primi doar 100000 de euro

Emiliano Sala este dat dispărut de luni seară, iar autorităţile din Anglia se gândesc la cel mai negru scenariu. Argentinianul s-a transferat de la Nantes la Cardiff City în schimbul a 17 milioane de euro, însă întrebarea care se pune în acest moment este ce se întâmplă cu suma pe care francezii urmau să o primească.

Actele transferului s-au semnat sâmbătă între Nantes şi Cardiff City, însă avionul în care afla Emiliano Sala a dispărut de pe radar luni seară. Conform regulamentelor internaţionale, mutarea devine validă în momentul în care cluburile o anunţă la FIFA. Alexandra Cohen Jonathan, avocat la firma August Debouzy, a susţinut că Nantes ar trebui să primească cele 17 milioane de euro dacă transferul a fost înregistrat la FIFA. “Transferul va fi validat imediat după ce va fi înregistrat la FIFA. În acest caz, din principiu, Cardiff City va trebui să plătească 17 milioane de euro în contul lui Nantes în acest caz”, a declarat Alexandra Cohen Jonathan.

Nantes ar trebui să primească 17 milioane de euro pe transferul lui Emiliano Sala

Dacă transferul lui Emiliano Sala de la Nantes la Cardiff City a fost înregistrat la FIFA, galezii sunt obligaţi să plătească cei 17 milioane de euro. Cu toate acestea, formaţia din Ţara Galilor ar putea evita acest lucru. Cluburile obişnuiesc să încheie două tipuri de asigurări pentru fotbalişti. Una este detinată cazurilor în care jucătorul se accidentează grav şi alta pentru cazul în care sportivul moare subit. “Nantes a încheiat cu siguranţă o astfel de asigurare, dar întrebarea este dacă mai pot primi bani de la asigurator în condiţiile în care fotbalistul s-a transferat. Un al semn de întrebare se pune dacă noua echipă a jucătorului a încheiat aceste tipuri de asigurare şi dacă a intrat deja în vigoare”, a mai precizat Alexandra Cohen Jonathan.

Ce se întâmplă cu cei 17 milioane de euro din transferul lui Emiliano Sala. Nantes poate primi doar 100.000 de euro
Ce se întâmplă cu cei 17 milioane de euro din transferul lui Emiliano Sala. Nantes poate primi doar 100.000 de euro

Mehmet Dalman, preşedintele lui Cardiff City, a anunţat că Emiliano Sala a fost întrebat dacă are nevoie să-i fie organizată călătoria în Franţa, însă atacantul argentinian i-ar fi transmis că a optat pentru o companie privată. În cazul accidentelor aviatice, transportatorul este obligat să plătească despăgubiri, însă acestea sunt limitate la suma de 100.000 de euro.

Francezii pot primi 17 milioane de euro de la compania aviatică. Care este singura condiţie

Chiar dacă suma maximă a despăgubirilor este de 100.000 de euro, compania aviatică poate plăti mai mult cu o singură condiţie. Dacă transportatorul este de vină pentru starea precară a aeronavei, firma care deţinea avionul ar putea să fie obligată să plătească prejudiciul de 17 milioane de euro. În aceste condiţii, părţile interesate trebuie să demonstreze vina propietarului aeronavei.

La scurt timp după decolare, Emiliano Sala i-a trimis un mesaj audio unui prieten, în care îi spunea că avionul ar putea să se prăbuşească. “Frate, sunt mort! Am fost la Nantes și am făcut diverse lucruri, iar acum sunt intr-un avion care pare că va cădea și se va face bucăți. Mă duc la Cardiff, unde mâine după-amiază încep treaba cu noua echipă. Cum merg lucrurile cu tine? Dacă într-o oră și jumătate nu ai noutăți de la mine. Nu știu dacă vor trimite pe cineva să ne caute pentru că nu ne vor găsi. Ce frică îmi e”, era mesajul trimis de Emiliano Sala. În aceste condiţii, Nantes poate cere o expertiză pentru jurnalul de întreţinere al avionului pentru a încerca să stabilească o posibilă eroare și responsabilitatea transportatorului aerian.

  • 16.000.000 de euro era cota lui Emiliano Sala pe transfermarkt.com
  • 13 goluri a marcat Emiliano Sala pentru Nantes în actualul sezon