Life

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci ciocolată în fiecare zi. Este uimitor

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic ciocolată neagră. Iată ce au descoperit specialiștii despre acest aliment atât de iubit.
05.03.2023 | 11:41
Ce se intampla cu corpul tau daca mananci ciocolata in fiecare zi Este uimitor
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci ciocolată în fiecare zi. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă mănânci ciocolată în fiecare zi. S-a crezut mereu că este vorba despre un obicei alimentar nesănătos, care te poate îngrășa, dar iată care este adevărul.

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci ciocolată în fiecare zi

Este o veste bună pentru iubitorii de ciocolată pentru că s-a arătat că circulația sângelui poate fi îmbunătățită pentru persoanele care consumă cantități moderate de ciocolată neagră în fiecare zi sau chiar la două zile.

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat în anul 2019 arăta acestea aspecte, dar ar trebui să mai fie efectuate și alte studii care să arate că este într-adevăr benefic pentru organism să consumăm ciocolată aproape în fiecare zi.

O altă cercetare realizată în 2017 arătat că dacă sunt consumate ciocolată neagră și migdale profilurile lipidice (pentru determinarea riscului de boală cardiovasculară) sunt îmbunătățite.

ADVERTISEMENT

Ciocolata neagră, dintre toate tipurile de ciocolată, are cel mai mare procent de cacao solidă și este bogată în flavonoide, care au diverse beneficii pentru sănătate.

Flavonoidele sunt, de fapt, niște antioxidanți care se găsesc în multe alte alimente, cum ar fi fructele de pădure, ceaiul sau unele legume cu frunze.

ADVERTISEMENT

Ciocolata neagră are fier, magneziu și multe alte beneficii

Ciocolata neagră este bogată în magneziu și fier, iar doar 50 g de ciocolată neagră pot conține circa 35% din doza zilnică recomandată. Ciocolata neagră poate stimula și nivelul de fier, după cum arată un studiu din 2021 publicat în Journal of Nutrition.

Ciocolata neagră poate conține până la 6 mg de fier pentru o porție de 50 g. Femeile au nevoie de circa 18 mg pe zi, în timp ce bărbații au nevoie de 8 mg.

ADVERTISEMENT

“Ciocolata neagră poate fi o modalitate gustoasă de a crește aportul de fier, în special pentru persoanele cu risc de a dezvolta anemie prin deficit de fier, cum ar fi persoanele care nasc și cele aflate la menstruație, adulții în vârstă și copiii, care au nevoie de cantități mai mari de fier.

Pentru o mai bună absorbție, ciocolata neagră poate fi asociată cu alimente bogate în vitamina C, cum ar fi fructele de pădure, pentru o gustare dulce și bogată în nutrienți.”, a declarat Diana Mesa, proprietara En La Mesa Nutrition.

Ciocolata neagră poate fi bună și pentru funcția cognitivă, după cum a arătat-o un studiu de control randomizat din 2019, în care subiecții au fost puși să consume zilnic, timp de 30 de zile, ciocolată neagră.

ADVERTISEMENT
Tags: