News

Ce se întâmplă cu creșterea alocațiilor. Anunțul lui Ludovic Orban privind un amendament PSD

24.02.2021 | 19:27
Ce se intampla cu cresterea alocatiilor Anuntul lui Ludovic Orban privind un amendament PSD
ADVERTISEMENT

Fostul premier al României și actual președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat ce se întâmplă cu creșterea alocațiilor în următoarea perioadă, după ce PSD a anunțat depunerea unui amendament la bugetul pe 2021.

Întrebat miercuri dacă liberalii vor susţine amendamentul social-democraților la buget pentru creşterea alocaţiilor pentru copii, Orban a spus că există un angajament al PNL, conform legii adoptate în 2019, de a dubla alocația, dar etapizat.

ADVERTISEMENT

Așadar, asta înseamnă că veniturile copiilor nu vor crește în următoarea perioadă, întrucât majoritatea guvernamentală va respinge în Parlament demersul PSD în această privință.

Ce se întâmplă cu creșterea alocațiilor pentru copii. Anunțul lui Ludovic Orban

La mijlocul acestei luni, parlamentarii PSD au anunțat că vor depune în mai multe amendamente la bugetul de stat pentru majorarea alocațiilor și pensiilor în 2021.

ADVERTISEMENT

Cu poziția principalului partid de Opoziție nu este de acord Ludovic Orban. Liderul PNL spune că, deși PSD a depus o mie de amendamente la bugetul pe 2021, acestea vor pica la vot și doar coaliția poate decide când cresc salariile, pensiile sau alocațiile.

”Ştiţi foarte bine poziţia noastră pe care am prezentat-o încă din momentul în care PSD a impus o nouă dublare a alocaţiilor, după dublarea alocaţiilor din 2019.

ADVERTISEMENT

Din 2005 până astăzi, dublarea alocaţiilor sau creşterea alocaţiilor a fost decisă în special de PNL şi două creşteri ale alocaţiilor pentru copii au fost impuse de PNL din opoziţie. Am spus că există un angajament al nostru de a dubla alocaţia, conform legii adoptate în 2019, etapizat.

Şi de altfel a mai crescut anul acesta cu încă 20%, o cincime din creşterea care fusese prevăzută de la data de 1 ianuarie”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă PNL va susţine amendamentul PSD la bugetul de stat pe 2021 pentru creşterea alocaţiilor pentru copii, potrivit Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Poziția PSD față de alocațiile copiilor

În urmă cu o săptămână, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat că formațiunea parlamentară pe care o reprezintă va depune în Parlament amendamente la bugetul de stat pentru majorarea alocațiilor în 2021.

”Toate promisiunile noastre din campanie, felul în care am argumetat în bugetul alternativ, vor fi în amendamente la buget. Am argumentat că în aceleași condiții de deficit bugetar putem să găsim suficiente resurse și pentru creșterea punctului de pensie și pentru salarii și alocații.

Este vorba de o întreagă filozofie a bugetului public. Nu trebuie să îl privim strict contabil. Când ne raportăm la copii și pensionari ca la o cheltuială, lucrul acesta este greșit. Când schimbăm prioritățile și ne uităm la oameni vom găsi și bani”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

ADVERTISEMENT