Sport

Ce se întâmplă cu Dinamo după retrogradarea în Liga 2: ”Formația acesta se va desființa. Se va face o echipă a Clubului Sportiv”

Fostul mare portar al echipei Dinamo, Dumitru Moraru, crede că actuala formație nu va ajunge să joace în Liga 2 după retrogradare pentru că se va desființa.
01.06.2022 | 13:25
Ce se intampla cu Dinamo dupa retrogradarea in Liga 2 Formatia acesta se va desfiinta Se va face o echipa a Clubului Sportiv
Fostul mare portar al echipei Dinamo, Dumitru Moraru, crede că actuala formație nu va ajunge să joace în Liga 2 după retrogradare pentru că se va desființa. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Câinii” au părăsit pentru prima dată în existența de 74 de ani Casa Pariurilor Liga 1, după ce au pierdut barajul cu Universitatea Cluj.

Dumitru Moraru crede că retrogradarea în Liga 2 este sinonimă cu desființarea lui Dinamo

Dumitru Moraru este o legendă pentru clubul Dinamo, însă acesta dă o veste tristă după retrogradarea în Liga 2. Portarul cu trei titluri în Ștefan cel Mare este de părere că actuala formație se va desființa și pentru o perioadă nu va mai exista nicio echipă cu numele Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Ziua de ieri, în care a retrogradat Dinamo în Liga 2, a fost una foarte tristă din viaţa mea. Este o mare tragedie pentru Dinamo şi pentru mine. Eu cred că echipa aceasta a lui Dinamo care a retrogradat se desfiinţează. Echipa asta nu o să mai existe, pentru că are datorii mari, nu va mai avea bani de la televiziune.

Dinamo nu va mai exista 2-3 ani, cât se va construi stadionul. Atunci se va face o echipă a Clubului Sportiv Dinamo, aşa cum a fost înainte, pe un parteneriat privat cu oameni de afaceri cu bani care să respecte Legea Sportului.

ADVERTISEMENT

Ăsta va fi viitorul lui Dinamo. Dar până la finalizarea stadionului nu va fi nimic. Echipa Dinamo în Liga 2 nu o să mai existe. E foarte dureros”, a declarat Moraru, pentru Agerpres.

Anii de după Revoluție stau la baza declinului lui Dinamo

Fostul internațional, care acum este antrenor de portari la echipa naţională Under-19 a României, crede că toate problemele au început de la proasta administrare a clubului în anii ’90.

ADVERTISEMENT

”Mie nu-mi e ruşine ca fost dinamovist… eu simt o durere mare în suflet acum, dar nu ruşine. Să le fie ruşine ălora care au adus Dinamo în situaţia asta. Noi, când am fost la Dinamo, eu şi alte generaţii, ne-am făcut datoria faţă de acest club, am făcut performanţă. Ruşine să le fie celor care au adus echipa în situaţia actuală.

Date din culise, ce s-a întâmplat la club, cine conduce, cine joacă, cine decide… eu nu ştiu. Sunt de mulţi ani de zile rupt de tot ce se întâmplă la Dinamo. Eu nu prea am fost băgat în seamă la Dinamo. Ca om din afară, pot să spun că la Dinamo s-a greşit după anii ’90, nu acum.

ADVERTISEMENT

Retrogradarea este consecinţa lucrurilor care s-au petrecut după anii ’90 la club. Eu nu am date să învinovăţesc pe nimeni… dar luna trecută citeam că să se mute Dinamo la Adunaţii Copăceni… o nebunie… Domnul Mureşan spunea că Dinamo nu are bază de pregătire.

Păi, cum nu are? La Săftica sunt două terenuri de iarbă, unul cu nocturnă… aud numai nebuneli, nu ştiu cine i-a adus pe oamenii ăştia la Dinamo şi ce interes au avut”, a mai spus legendarul portar.

ADVERTISEMENT