News

Ce se întâmplă cu dosarul Anei Oroș, femeia sfâșiată de câini pe Lacul Morii. Acuze dure ale fostului soț

Familia Anei Oroș, femeia care a murit după ce a fost atacată de câini pe Lacul Morii, lansează acuze dure. Ce se întâmplă în acest caz?
09.03.2025 | 14:42
Ce se intampla cu dosarul Anei Oros femeia sfasiata de caini pe Lacul Morii Acuze dure ale fostului sot
Ce se întâmplă cu dosarul Anei Oroș, femeia sfâșiată de câini pe Lacul Morii. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Dosarul Anei Oroș, femeia care a murit după ce a fost mușcată de câini în timp ce făcea jogging în zona Lacul Morii din București, bate pasul pe loc. La doi ani de la tragedie, autoritățile încă nu au reușit să facă lumină în acest caz.

Dosarul Anei Oroș, femeia care a murit după ce a fost mușcată de câini pe Lacul Morii, nu a ajuns nici acum în instanță

Ana Oroș, în vârstă de 43 de ani, și-a pierdut viața pe 21 ianuarie 2023 după ce a fost sfâșiată de o haită de câini. Femeia, angajată la Primăria Capitalei, ieșise la alergat pe un câmp, în apropiere de digul Lacul Morii, așa cum se întâmpla deseori.

ADVERTISEMENT

Victima a fost atacată de aproximativ opt maidanezi, iar în câteva minute a decedat, fiindu-i secționată artera femurală. Un biciclist care se afla în zonă a fost martorul atacului cumplit și a intervenit pentru a alunga câinii. Din păcate, Ana murit la scurt timp după ce a fost sfâșiată de animale.

Ce spun avocații familiei

Deși au trecut mai bine de doi ani de la evenimentul care a șocat întreaga țară, dosarul Anei Oroș nu a ajuns în instanță. Familia femeii așteaptă și acum rechizitoriul procurorului, așa cum au declarat avocații pentru Cancan.ro.

ADVERTISEMENT

„În ianuarie 2024, Corpul de Control al Primarului General, așa cum era de așteptat, nu a reținut vreo culpă a ASPA (n.r. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București) sau a Direcției Generale de Poliție Locală a Municipiului București, însă realitatea din teren demonstrează contrariul. Argumentul Corpului de Control că maidanezii circulă pe terenuri private și că ASPA sau alte autorități cu competențe în capturarea câinilor maidanezi nu pot interveni este o scuză periculoasă”, au transmis avocații familiei, potrivit sursei citate.

Tragedia a stârnit un val de indignare cu privire la situația câinilor fără stăpân din București și la lipsa de reacție a autorităților locale față de această problemă. Mai mult, cercetările au arătat că Ana fusese mușcată de maidanezi cu câteva luni înainte, în aprilie 2022, chiar în aceeași zonă.

ADVERTISEMENT

Atunci a scăpat cu viață, ajungând la spital cu răni la membre și cap. Cu toate acestea, măsurile pe care autoritățile ar fi trebuit să le ia au întârziat să apară și s-a ajuns la o adevărată tragedie.

ADVERTISEMENT

„Modul în care a murit Ana este sinistru. Eu am văzut fotografiile”

Avocații spun că ASPA nu ar fi luat măsuri pentru a prinde câinii fără stăpân, deși au fost făcute sesizări. Intervenția a fost amânată deoarece nu ar fi existat angajați suficienți care să captureze maidanezii, iar adăposturile ar fi fost pline.

Fostul soț al Anei este indignat și spune că nu este normal ca autoritățile să reacționeze atât de lent, mai ales că situația s-ar putea repeta oricând. „Sentimentele noastre sunt confuze, pentru că nu înțelegem poziția aceasta a autorităților. De un an, dosarul stă, nu s-a mai adăugat o foaie, o probă. Treaba asta ne creează multă frustrare.

Faptul că dosarul unei morți foarte crude a unui om trenează nu se poate accepta. Modul în care a murit Ana este sinistru. Eu am văzut fotografiile. Nu este ceva să arunci sub preș. Acei câini erau responsabilitatea cuiva”, a declarat Sorin Daraban, fostul partener de viață al victimei, pentru Cancan.