News

Ce se întâmplă cu elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a care au boli cronice! În ce condiții pot urma aceștia cursurile începând cu 2 iunie

13.05.2020 | 18:04
Ce se intampla cu elevii din clasele a VIIIa si a XIIa care au boli cronice In ce conditii pot urma acestia cursurile incepand cu 2 iunie
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune și ce se întâmplă cu elevii care au boli cronice, dar care se află în clasele a 8-a sau a 12-a și, în mod normal, trebuie să reia cursurile începând cu 2 iunie! Astfel, conform unui ordin semnat de Monica Anisie, ministrul Educației, aceștia au fost încadrați într-o grupă de risc.

Ce se întâmplă cu elevii care au boli cronice!

Concret, elevii care suferă de boli cronice și care locuiesc cu persoane cu diferite boli cronice sau cu persoane peste 65 de ani pot urma cursurile face-to-face, la școală între 2 și 12 iunie. Atenție! În strategia pe care a punctat-o Monica Anisie, responsabilitatea prezenței elevilor respectivi la cursurile de pregătire aparține părinților.

ADVERTISEMENT

”La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37 °C) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pentru toată durata desfășurării activităților.

În ce condiții pot urma aceștia cursurile începând cu 2 iunie

În situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea ta de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament”, se arată în noul ordin semnat de ministrul Educației și Cercetării.

ADVERTISEMENT

O asistentă va fi la intrarea în școală în permanență, pe toată durata activităților. În plus de asta, un cadru didactic sau chiar mai multe vor avea obligația să-i preia pe elevi de la poartă până în clasă, după care la finalul orelor să îi ducă din clasă până la poartă, potrivit procedurilor aprobate.

Trebuie să știți că elevii care nu sunt lăsați să intre în școală pentru că depășesc temperatura limită sau nu le este permis de către părinți să frecventeze această sesiune de pregătire, vor face pregătire online sau „prin asigurarea de resurse educaționale.

ADVERTISEMENT

Participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora. Aceasta pare a fi marea noutate a ordinului de ministru, în condițiile în care chiar Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat altceva în urmă cu doar câteva zile.

INSP a propus în draftul de recomandări referitoare la reluarea activității de către școli, ca la activitățile de pregătire să fie interzisă participarea elevilor și a profesorilor care suferă de afecțiuni cronice, dar și a celor care locuiesc cu persoane care au peste 65 de ani.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că în sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu maximum 10 elevi, situați la circa 2 metri distanță unul de altul. Aceștia vor purta, în mod obligatoriu, mască pe tot parcursul desfășurării activităților din unitatea de învățământ

ADVERTISEMENT
Tags: