News

Ce se întâmplă cu elevii care au febră în ziua Bacalaureatului. Anunțul ministrului Monica Anisie

29.05.2020 | 22:00
Ce se intampla cu elevii care au febra in ziua Bacalaureatului Anuntul ministrului Monica Anisie
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat ce se va întâmpla cu elevii care au febra mai mare de 37.3 grade Celsius în ziua examenului de Bacalaureat.

Ce se va întâmpla cu elevii care au febră în ziua Bacalaureatului

În teorie, elevii de liceu au pregătită o nouă sesiune când vor putea să dea examenul, fiind incluși aici cei bolnavi, carantinați, dar și cei care nu au luat notă de trece în prima sesiune.

ADVERTISEMENT

Problema rămâne în cazul acelor elevi care se prezintă la școală și vor să susțină examenul, însă constată că au febră mai mare de 37.3. Pentru acești elevi va exista o procedură specială, însă ministrul Anisie nu a putut oferi momentan prea multe detalii.

Această sesiune specială se va realiza numai pentru cei care sunt bolnavi și dovedesc că în ziua examenului nu pot participa din motive medicale, în carantină, izolare sau cu temperatură mai mare de 37.3

ADVERTISEMENT

Pentru Bacalaureat, ca și în anii trecuți, aveau șansa de a se prezenta elevii care nu puteau susține prima sesiune de Bacalaureat în sesiunea a doua. Pentru aceștia, în anii trecuți, dar și anul acesta, se păstrează posibilitatea de a se înscrie la Bacalaureat și cei care nu au obținut examenul în prima sesiune.

Era prevăzut deja în calendar o astfel de sesiune de Bacalaureat, sesiunea a 2-a, măsura e și pentru cei care la Evaluarea Națională ar fi în imposibilitatea de a se prezenta la examen. Metodologia de examen la Bacalaureat prevede și posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Trebuie să dăm o șansă elevilor de a se prezenta la Evaluarea Națională”, a explicat Anisie la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Proceduri speciale pentru cei care se îmbolnăvesc în ziua examenului

Ministrul Educației susține că există proceduri speciale de ani de zile, pentru elevii care se îmbolnăvesc în ziua examenului.

„Aceste prevederi au existat de ani de zile, au fost copii care au dat în spital sau la domiciliu, nu e o măsură nouă. E o măsură care s-a practicat ani de zile pe motive medicale. Putea comisia națională de bacalaureat să aprobe în condiții speciale o sesiune.

ADVERTISEMENT

Sesiunea ordinară în condiții speciale. Părintele solicită comisiei județene de Bacalaureat susținerea probei în condiții speciale, iar inspectoratul școlar solicită Ministerului Educației.

Această procedură se realiza cu subiect de rezervă după ce se termina proba de examen în ziua respectivă. Se poate da examenul cu subiect în rezervă.

Ca să fie foarte clar, vorbim despre situații speciale. Trebuie să gândim procedurile la nivelul Ministerului Educației împreună cu Ministerul Sănătății, lucrăm la această procedură pentru că e specială. Măsura care e impusă de către Institutul Național de Sănătate Publică, vorbim despre temperatura de 37.3.

Noi, din punct de vedere procedural, am luat toate măsurile în așa fel încât să le oferim această șansă de a participa la examen important pentru 180.000 elevi de gimnaziu și 150.000 de elevi de liceu.

Noi am transmis deja punctul nostru de vedere către Ministerul Sănătății și așteptăm procedura din partea ministerului, așteptăm un răspuns”, a declarat Anisie la Digi 24.

ADVERTISEMENT