News

Ce se întâmplă cu elevii care au temperatură peste 37.3 în ziua examenelor. Soluția ministrului Monica Anisie 

28.05.2020 | 13:54
Ce se intampla cu elevii care au temperatura peste 373 in ziua examenelor Solutia ministrului Monica Anisie
Ce se întâmplă cu elevii care au temperatură peste 37.3 în ziua examenelor. Soluția ministrului Monica Anisie. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu elevii care au temperatură peste 37.3 în ziua examenelor? La această întrebare pe care și-o pun majoritatea elevilor implicați în sesiunile viitoare ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului a oferit un răspuns Monica Anisie, ministrul Educației.

Ce se întâmplă cu elevii care au temperatură peste 37.3 în ziua examenelor. Soluția ministrului Monica Anisie

Conform regulilor stării de alertă, persoanele cu temperatura de peste 37.3 nu pot lua parte la anumite activități sociale în această perioadă. Regula se aplică și pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a implicați în sesiunile de examene din iunie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a dezvăluit ce soluții are la această chestiune. În cadrul unui interviu pentru Digi24, oficialul din Guvernul Orban a explicat ceea ce se va întâmpla cu elevii care au temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius în ziua examenului.

”Dacă reprezentanții Ministerului sănătății spun că se depășește 37.3 este bine să nu intre în școală elevul, sau un cadru didactic sau nedidactic, este bine să respectăm aceste reguli.

ADVERTISEMENT

De altfel, să știti că noi la Ministerul Educației am primit recomandări cu privire la măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, cantinelor, căminelor și aici este în mod clar că acele persoane care au înregistrată temperatura mai mult de 37.3 se recomandă repetarea măsurării temperaturii după 2-3 minute”, a spus Anisie la postul citat.

Întrebată dacă elevului depistat cu această temperatură i se va da o a doua șansă, ministrul Educației a spus:

ADVERTISEMENT

”Noi ne-am gândit că ar putea exista posibilitatea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc totuși să intre și să susțină probele sau pot da mai târziu cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”.

Ce se întâmplă cu elevii testați pozitiv cu COVID-19

În ceea ce privește elevii care sunt deja depistați pozitiv cu COVID-19 sau cei care sunt izolați la domiciliu, ministrul Educației a spus ca se lucrează la o procedură specială pentru susținerea probelor de examen BAC 2020, care va fi definitivata în curând.

ADVERTISEMENT

”Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională.

Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar si cei care au afectiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații.

Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în aceasta perioada, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a mai spus ministrul.

ADVERTISEMENT