News

Ce se întâmplă cu Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în 2021. Decizia ministrului Educației

01.03.2021 | 13:08
Ce se intampla cu Evaluarile de la clasele a IIa a IVa si a VIa in 2021 Decizia ministrului Educatiei
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis ce se întâmplă în 2021 cu Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în 2021, suspendate în 2020 din cauza pandemiei de Covid-19.

Oficialul Guvernului a anunțat, în urmă cu o zi, că militează pentru organizarea evaluărilor în acest an. Cîmpeanu spune că acestea ”sunt foarte importante, pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online”.

ADVERTISEMENT

În anii anteriori, aceste teste s-au derulat în perioada aprilie – mai. În prezent, ministrul nu a înaintat o perioadă, însă a spus că autoritățile urmează să ia o decizie în acest sens.

Ce se întâmplă cu Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în 2021. Decizia ministrului Educației

Tradiționalele Evaluări Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea loc în 2021, după ce în urmă cu un an au fost anulate de autorități.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, cel care apreciază că testele în cauză ”sunt foarte importante, pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online, dar organizarea să fie la nivelul fiecărei școli/clase”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

În ceea ce privește data în care vor fi susținute de elevi, în 2021, Cîmpeanu a spus: ”De obicei erau în aprilie-mai. Pentru anul acesta vom lua o decizie; consider ca sunt foarte importante pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online, dar organizarea să fie la nivelul fiecărei școli/clase”.

ADVERTISEMENT

În ce constau Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în 2021

Elevii din România susțin aceste testări în clasa în care învață și în așezarea normală în bănci, subiectele fiind pe două numere.

Subiectele sunt realizate de Ministerul Educației, iar părintele poate verifica în siguranță (notele nu se trec în catalog) dacă învățătorul i-a subevaluat sau supraevaluat copilul, iar la nivel de școală se poate vedea care este progresul majorității elevilor dintr-o clasă din a II-a până în a IV-a.

ADVERTISEMENT

Iată în ce constau testele pentru fiecare clasă în parte:

  • Clasa a II-a: elevii susțin testarea la Limba română 
  • Clasa a IV-a: elevii sunt evaluați la Limba română și Matematică.
  • Clasa a VI-a: testarea este organizată la Limbă și comunicare și la Științe ale Naturii.
ADVERTISEMENT