News

Ce se întâmplă cu facturile bucureștenilor dacă crește prețul gigacaloriei. Anunțul lui Nicușor Dan

Bucureștenii ar putea plăti mai mult pentru căldură în această iarnă. Mesajul primarului Nicușor Dan.
23.09.2021 | 11:37
Ce se întâmplă cu facturile bucureștenilor dacă crește prețul gigacaloriei. Anunțul lui Nicușor Dan
Ce se întâmplă cu facturile bucureștenilor dacă crește prețul gigacaloriei. Anunțul lui Nicușor Dan. Sursa foto: Hepta Mediafax
ADVERTISEMENT

Bucureștenii primesc o veste proastă chiar înainte de începerea sezonului rece. Aceștia ar putea avea facturi mai mari la căldură, chiar începând de luna viitoare.

Creșteri de prețuri la facturile de căldură ale bucureștenilor. Anunțul primarului

Afectate sunt persoanele care sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. Acest lucru se întâmplă în contextul în care gazele din centralele din București au ajuns la o dublare a prețului.

Pe de-o parte, primarul Nicușor Dan spune că analizează situația și „este foarte posibil ca preţul să fi crescut”. Costurile ar putea crește cu 20% pentru jumătate de milion de apartamente din Capitală.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-ar putea remedia dacă Primaria Generală a Capitalei va mări subvenția oferită pentru populație.

”Aștept să vină prețul pe care îl fixează Elcen și pe care ANRE îl diminuează sau nu și apoi discutăm ce facem, nu suntem în constrângeri financiare să nu mai putem da o subvenție mai mare”, a precizat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii ar putea ajunge să plătească 195 de lei în loc de 163

Dacă acest lucru nu se întâmplă, bucureștenii pot scoate din buzunare 195 de lei pentru gigacalorie, în loc de 163 cât dau acum. Fără aceste subvenții, populația ar plăti 490 de lei, au transmis reprezentanții Elcen.

Restul de bani, până la 163 de lei, prețul plătit de bucureșteni, este subvenționat de Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Elcen transmite că prețul gazelor se poate dubla, dar transmite că acesta este unul „foarte bun”, dacă stăm să analizăm piața.

”Este vorba despre o medie de 151 lei/mwh, practic este o dublare a prețului, dar având o vedere prețurile de pe piața gazelor este un preț foarte bun.

ADVERTISEMENT

Acum populația plătește în jur 163 de lei față de 490 cât e prețul gigacaloriei, restul e subvenționat de primărie”, a transmis Elcen.

După ce prețul de achiziție a gazelor s-a dublat, a crescut și costul de producție al gigacaloriei. Este vorba despre o majorare de 60%, care a făcut ca prețul să ajungă de la 206 lei la 329 lei.

ADVERTISEMENT

″În momentul de faţă nu avem nici noul preţ cu care Elcen ne va vinde nouă gigacaloria. În momentul în care o să îl avem, o să aveţi răspunsul”, a mai precizat primarul Capitalei despre acest subiect.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri