News

Ce se întâmplă cu facturile la gaze. Anunțul făcut de ministrul energiei, Virgil Popescu

Vor scăpa românii de facturile uriașe la gaze? Ministrul energiei, Virgil Popescu, anunță că Transgaz  va colabora cu transportatorii din Europa Centrală.
07.04.2022 | 16:58
Ce se intampla cu facturile la gaze Anuntul facut de ministrul energiei Virgil Popescu
Urmează facturi mai mici pentru români? Ce anunț a făcut ministrul energiei. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”România se implică alături de alte state din UE în dezvoltarea rețelei regionale de hidrogen”, a anunțat, joi, Virgil Popescu, într-o postare pe rețelele de socializare.

Transgaz  va colabora cu transportatorii din Europa Centrală, spune Virgil Popescu

Ministrul energiei a transmis și că Transgaz a dat startul unui parteneriat strategic cu operatorii de transport de gaze naturale din Europa Centrală, precum: Ungaria, Polonia și Slovacia. Scopul parteneriatului va fi acela de a dezvolta rețeaua de ”gaze verzi.”

ADVERTISEMENT

”România se implică alături de alte state din UE în dezvoltarea rețelei regionale de hidrogen. Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A. va face un parteneriat strategic cu operatorii de transport de gaze naturale din Europa Centrală (din Polonia, Slovacia și Ungaria) pentru  a dezvolta rețeaua de transport pentru ”gaze verzi”.

În baza unui memorandum de înțelegere semnat astăzi va rezulta un studiu de fezabilitate”, a scris Virgil Popescu, într-o postare pe contul personal de facebook.

ADVERTISEMENT

Ministerul Energiei, planuri pentru investiții în infrastructura de distribuție a gazelor regenerabile

Virgil Popescu a transmis și că se lucrează la Ministerul Energiei în vederea elaborării unei strategii naționale pentru hidrogen. De asemenea, el a dat asigurări că sunt fonduri din PNRR cu ajutorul cărora se va investi în infrastructura de distribuție a gazelor regenerabile.

”Și la Ministerul Energiei lucrăm la elaborarea strategiei naționale pentru hidrogen. În plus, avem fonduri din PNRR pentru investiții în infrastructura de distribuție a gazelor regenerabile (utilizarea gazului natural în combinație cu hidrogenul verde ca măsură de tranziție), precum și capacitățile de producție a hidrogenului verde și / sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice și pentru sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză, a mai scris Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

Tot joi, reprezentanţii Transgaz au comunicat, la fel ca ministrul energiei, încheierea unui parteneriat strategic cu transportatorii de gaze naturale din Europa Centrală.

”Ca recunoaştere a tranziţiei către energia verde şi a obiectivelor Uniunii Europene de reducere a emisiilor, patru Operatori de Transport şi de Sistem (OTS) de gaze naturale din Europa Centrală (Transgaz din România, Gaz-System din Polonia, Eustream din Slovacia şi FGSZ din Ungaria) au convenit asupra unui parteneriat strategic pentru a explora posibilităţile de decarbonizare a operaţiunilor lor, de a transporta gaze verzi şi de a investiga potenţialul transportului de CO2.

ADVERTISEMENT

Memorandumul de Înţelegere comun a fost semnat astăzi la Budapesta”, au transmis și reprezentanții Transgaz.

ADVERTISEMENT