Ce se întâmplă cu FCSB – Astra dacă “roș-albaștrii” intră în carantină. Reacția LPF. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Marian Popovici   
în FCSB
07/01/2021, 19:49
Ce se întâmplă cu FCSB – Astra dacă “roș-albaștrii” intră în carantină. Reacția LPF. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Ce se întâmplă cu FCSB - Astra dacă "roș-albaștrii" intră în carantină. Reacția LPF: "O să analizăm". Sursa: sportpictures.ro

Un adevărat cutremur este pe cale să se producă în fotbalul românesc, FCSB fiind în centrul unei controverse de proporții. “Roș-albaștrii” nu ar fi obținut nicio derogare de la DSP pentru cantonamentul din Antalya și la întoarcerea în țară riscă să stea în carantină 14 zile. 

UPDATE, 7 ianuarie, ora 19:51 / Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, DSP Bucureşti nu a dat nicio derogare clubului FCSB pentru cantonamentul din Turcia.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 7 ianuarie, ora 13:09

Asta ar însemna ca FCSB să rateze, cel puțin, primele trei etape din retur. Totul pentru că, din informațiile FANATIK, echipa roș-albastră nu a obținut nicio derogare de la Direcția de Sănătate Publică pentru a nu sta în carantină cele 14 zile.

FCSB este programată să joace pe 15 ianuarie împotriva Astrei Giurgiu și pe 19 ianuarie împotriva celor de la Viitorul Constanța. Dacă echipa lui Gigi Becali va fi obligată să stea în carantină 14 zile la revenirea în țară va rata și confruntarea cu FC Voluntari, care urmează să fie programată în weekendul 22-24 ianuarie.

Ce se întâmplă cu FCSB – Astra dacă “roș-albaștrii” intră în carantină

Ar fi o situație fără precedent în fotbalul românesc, iar FANATIK a luat legătura cu LPF, organizatorul competiției pentru a încerca să aflăm ce se întâmplă în cazul în care cei de la FCSB vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină la întoarcerea din Turcia.

Secretarul general al Ligii, Justin Ștefan, a declarat pentru FANATIK că Liga Profesionistă de Fotbal nu poate acorda nicio derogare și spune că acest caz va fi analizat după aceste noi informații publicate de FANATIK:

Justin Ștefan: “Putem afirma public că Liga Profesionistă de Fotbal nu poate da o astfel de derogare”

“Nu am fost informați asupra acestor aspecte privind derogările. Noi nu avem nicio competență în ceea ce privește aspecte care țin de sănătatea publică. Presupun că cei de la FCSB au avut toate actele pregătite când au luat această decizie.

Nu credeam că vor risca să facă vreo greșeală, mai ales într-un sezon în care văd că au început să meargă din ce în ce mai bine. Informații suplimentare asupra acestei spețe nu avem.

Noi ne-am reluat activitatea astăzi, pe data de 7 ianuarie. Eu am fost și zilele trecute, dar astăzi au venit și colegii mei de la departamentul de competiții și o să vedem exact despre ce este vorba. Cu siguranță se va analiza

Putem afirma public că Liga Profesionistă de Fotbal nu poate da o astfel de derogare pentru că nu are atribuții în acest sens”, a spus Justin Ștefan pentru FANATIK.

FCSB se întoarce în țară pe 13 ianuarie

Cei de la FCSB se vor întoarce din cantonamentul de la Belek pe data de 13 ianuarie. Echipa lui Toni Petrea este singura din Casa Pariurilor Liga 1 care a optat pentru un cantonament în străinătate în pauza de iarnă.

Pe data de 17 decembrie, Turcia a intrat în zona galbenă, cu un număr mare de infectări noi de COVID-19. Astfel, dacă nu există nicio derogare de la DSP, cetățenii care vin din aceste țări sunt obligați să stea 14 zile în carantină.

  • 3 meciuri riscă să piardă FCSB dacă echipa este introdusă în carantină
  • 1 este locul ocupat de FCSB în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 2,02 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×