News

Ce se întâmplă cu fragmentele de oase din casa criminalului din Caracal. Decizia lui Alexandru Cumpănașu

06.08.2019 | 16:23
Ce se intampla cu fragmentele de oase din casa criminalului din Caracal Decizia lui Alexandru Cumpanasu

Familia Alexandrei Măceșanu nu se mulțumește cu decizia INML, care a stabilit că  fragmentele de oase și dinți găsite în casa inculpatului Gheorghe Dincă provin de la un singur schelet, iar analizele genetice au indicat că profilul ADN aparține Alexandrei Măceșanu în proporție de peste 99,9%.

Familia Alexandrei Măceșanu vrea să trimită probele în străinătate

Familia fetei vrea însă să ceară o contraexpertiză în străinătate și informațiile de până acum erau că o astfel de cercetare științifică ar putea fi făcută doar după trimiterea în judecată a dosarului și doar dacă magistrații vor accepta propunerea, deci în momentul de față contraexpertiza nu ar fi posibilă.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a anunțat marți, la Parchetul General, că de fapt se poate cere contraexpertiza și în faza de urmărire penală.

Familia Alexandrei Măceșanu vrea să trimită probele în străinătate
Familia Alexandrei Măceșanu vrea să trimită probele în străinătate

Alexandru Cumpănașu a spus că familia va plăti contraexpertiza

„Am lamurit cu Procurorul General. DIICOT trebuie sa emita ordonanta, cu ea sa ne adresam INML si pe urma sa fie transmise (fragmentele de oase si dinti) de noi ca familie catre orice institut din lumea asta. Nu am cerut sprijinul financiar al statului, familia va suport costurile. INML se joaca cu 99%, eu astept sa fie 100%. Acum nu putem sa facem nimic pentru ca nu avem raportul INML care va iesi in 30 de zile”, a zis Cumpanasu.

Intrebat ce se va intampla in situatia in care contraexpertiza va contrazice raportul INML, unchiul Alexandrei a raspuns: ”In momentul ala eu nu stiu daca mai putem vorbi despre o tara”. 

INML urmează să se pronunțe și asupra ultimelor probe găsite de anchetatori într-o pădure de lângă Caracal și despre care Gheorghe Dincă susține că ar fi rămășițele Luizei Melencu, fata de 18 ani pe care criminalul din Caraca a spus că a ucis-o și i-a incendiat trupul.