Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu! Decizia luată de judecători

Marian Popovici   
în HotNews
07/05/2020, 18:46
Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu! Decizia luată de judecători
3 iunie, ziua decisivă în cazul Caracal. Familiile victimelor au solicitat refacerea rechizitoriului

Cei doi inculpaţi din dosarul “Caracal”, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, rămân în continuare în arest preventiv. Instanţa a menţionat că această măsură este pentru ambii inculpaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea.

Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu! Decizia luată de judecători

În acest dosar, la Tribunalul Olt a fost termenul pentru verificarea măsurilor preventive iar magistraţii au constatat legalitatea arestării preventive pentru ambii inculpaţi şi au menţinut-o, conform Agerpres.

Gheorghe Dincă este trimis în judecată în acest dosar pentru opt infracţiuni: trafic de persoane, viol, omor calificat şi profanare de cadavre sau morminte. Victimele sunt adolescentele Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Dincă şi Risipiţeanu, trimişi în judecată încă din luna ianuarie

Ştefan Risipiţeanu este trimis în judecată pentru viol, victima fiind Luiza Melencu. Cei doi inculpaţi sunt deţinuţi la Penitenciarul Craiova.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din “cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat, profanarea de cadavre) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete: Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, în locuinţa lui din Caracal.

El a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, iar cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.

 

Închide ×