News

Ce se întâmplă cu grădinițele în timpul vacanţei de primăvară. Anunţ de ultimă oră al ministrului Educaţiei

29.03.2021 | 12:21
Ce se intampla cu gradinitele in timpul vacantei de primavara Anunt de ultima ora al ministrului Educatiei
Ministrul Educației a explicat ce se întâmplă cu grădinițele în vacanța de primăvară. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grădinițele vor putea organiza activități educaționale în timpul vacanței de primăvară, cu avizul Direcțiilor de Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut cu doar câteva minute în urmă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

În ceea ce privește orele de recuperare a materiei pierdute în timpul predării online, acestea se vor putea desfășura doar în localitățile în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 nu depășește pragul de 6 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Școlile nu se închid. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”, a explicat oficialul.

Vești bune pentru copii și părinți. Grădinițele vor putea organiza activități educaționale în vacanța de primăvară

Aș vrea să fac o precizare importantă! Școlile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat.

ADVERTISEMENT

Avem 20 de zile de vacanță: 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 10 aprilie, respectiv 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai.

Cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică. Spun că nu se închid pentru că activitățile remediale se vor putea organiza la cerere inclusiv pe perioada vacanței de primăvară.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii, cu avizul DSP! 

Avantajul este că aceste zile de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie cu condiția respectării regulilor în școli, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare în școli, cu condiția testării masive în școli”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Începe înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2021-2022

În altă ordine de idei, luni s-a dat startul procesului de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul şcolar 2021-2022. Conform calendarului publicat de Ministerul Educației, părinții pot să depună sau să transmită cererile-tip până pe 28 aprilie, urmând ca prima etapă să se desfășoare în perioada 10-20 mai.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

În situația copiilor menționați, care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar”, se arată în metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022.

ADVERTISEMENT