Ce se întâmplă cu informațiile românilor din noile buletine. ”Va exista un acces rapid la datele fiecărei persoane”

Robert Cristea   
în HotNews
08/04/2021, 09:07
Ce se întâmplă cu informațiile românilor din noile buletine. ”Va exista un acces rapid la datele fiecărei persoane”
Ce se întâmplă cu informațiile românilor din noile buletine. ”Va exista un acces rapid la datele fiecărei persoane”

Informațiile din buletinele românilor vor fi introduse într-o bază de date online. Anunțul a fost făcut de Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ciprian Teleman, afirmă că la nivelul autorităţilor statului se va crea un “cloud guvernamental”. Acesta va reuni baze de date din domenii precum justiţie, muncă, sănătate, afaceri interne sau afaceri externe.

Astfel, administraţiile financiare, secţiile de poliţie sau alte structuri ale instituţiilor publice pot interoga date în această bază de informații. În cloud-ul guvernamental vor fi introduse datele atât deţinătorilor de cărţi de identitate clasice, cât şi ale celor care vor avea buletine electronice, conform știri pe surse.

Ministrul Digitalizării, despre informațiile din buletinele românilor: Oamenii nu pot refuza introducerea datelor

“Foarte pe scurt, cloud-ul guvernamental este un sistem, un sistem mare. Structura lui grafică seamănă cu un cloud (…) de fapt sunt trei niveluri structurale.

Înseamnă un nucleu de date de bună calitate pe care le pot folosi alte instituţii prin intermediul unor centre de date care sunt satelit în jurul acestui nucleu de date.

Ele sunt datele statului, integritate înseamnă că nu pot fi contestate. (…) Aceste instituţii interconectate între ele şi care pot transfera date se leagă de asemenea şi folosesc date din acest nucleu central”, a declarat Ciprian Teleman, miercuri seară, la Digi 24, relatează News.ro.

Acesta a precizat că, indiferent dacă un cetăţean român va avea carte de identitate clasică sau document de identitate electronic, datele sale vor fi în acea mare bază de date.

“Oricum ar fi, ori cu această nouă carte de identitate, ori cu aia veche, datele noastre vor fi în acest cloud guvernamental. Cartea de identitate permite autentificarea rapidă în acest spaţiu şi accesul la datele fiecărei persoane”, a menţionat Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ministrul a menţionat că oamenii nu vor putea refuza introducerea datelor personale în acest ”cloud guvernamental”.

Închide ×