News

Ce se întâmplă cu Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaysia. Decizia autorităților din țara noastră

10.08.2019 | 08:31
Ce se intampla cu Ionut Gologan romanul condamnat la moarte in Malaysia Decizia autoritatilor din tara noastra
Ionuț Gologan este condamnat la moarte în Malaysia pentru consum și trafic de droguri. Sursa foto: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu a discutat vineri, 9 august cu ambasadorul agreat al Malaysiei la Bucureşti Abdullah Zawawi bin Tahir și i-a prezentat copiilor scrisorilor de acreditare. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe i-a adus în discuție pe cei doi cetățeni români condamnați la moarte în Malaysia.

Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte în Malaysia. Ce decizie au luat autoritățile din România

Ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu l-a primit în cursul zilei de vineri pe ambasadorul agreat al Malaysiei la București Abdullah Zawawi bin Tahir. Întrevederea dintre cei doi demnitari a avut loc cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare. Ramona Mănescu a adus în discuți și condamnarea la moarte în Malaysia a doi cetățeni români. Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri.

Cu această ocazie „ministrul Afacerilor Externe a adresat mulţumiri pentru disponibilitatea autorităţilor malaysiene de a avea un dialog susţinut pe teme de ordin consular, inclusiv cu privire la cetăţenii români condamnaţi definitiv la moarte pentru trafic de droguri în Malaysia. În context, a evidenţiat oportunităţile de cooperare bilaterală în domeniul justiţiei şi afacerilor interne prin finalizarea acordurilor în curs de negociere, solicitând bunele oficii ale diplomatului malaysian în acest sens”, scrie într-un comunicat al MAE, potrivit stirileprotv.ro.

Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri
Ministrul Afacerilor Externe l-a primit vineri pe ambasadorul agreat al Malaysiei la București și au discutat despre românul condamnat la moarte în Malaysia. Sursa foto: cancan.ro

Relații bune între România și Malaysia

Ministrul Afacerilor Externe a ținut să vorbească despre relațiile bune dintre România și Malaysia și a evidențiat dinamica ascendentă a dialogului politic din ultimii trei ani. Totodată, Ramona Mănescu a evocat și cooperarea excelentă la nivelul forurilor internaţionale.

De asemenea, demnitarul român a subliniat potențialul de dezvoltare economică a relaţiilor bilaterale. În plus, Ramona Mănescu a pus accent și pe necesitatea substanţializării componentei economice şi investiţionale, urându-i succes ambasadorului agreat al Malaysiei în îndeplinirea mandatului. Ramona Mănescu l-a asigurat pe ambasadorul agreat al Malaysiei la București Abdullah Zawawi bin Tahir că are tot sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

Tags: