Sport

Ce se întâmplă cu Ionuț Radu după gafa din Fiorentina – Cremonese 3-2. Mesajul pe care i l-a transmis antrenorul

Cremonese a pierdut 2-3 în prelungiri meciul cu Fiorentina, după o gafă uriașă a portarului Ionuț Radu. Antrenorul românului a anunțat ce se întâmplă cu acesta, în perioada următoare.
21.08.2022 | 20:31
Ce se intampla cu Ionut Radu dupa gafa din Fiorentina  Cremonese 32 Mesajul pe care i la transmis antrenorul
Ionuț Radu și-a îngropart echipa în primul meci din noul sezon de Serie A. Antrenorul lui Cremonese a anunțat ce se întâmplă cu românul. Sursa foto: Calcio Today
ADVERTISEMENT

Proaspăt promovată în Serie A, Cremonese a efectuat câteva transferuri importante în această vară. Între fotbaliștii care au ajuns sub comanda antrenorului Massimiliano Alvini se numără și Ionuț Radu și Vlad Chiricheș. Primul și-a îngropat echipa în runda inaugurală.

Mesajul antrenorul pentru Ionuț Radu: ”I-am spus să se dedice complet”

Fost căpitan al naționalei de tineret, cu care a jucat o semifinală de Campionat European în 2019, Ionuț Radu este un nume consacrat în fotbalul din Italia. A semnat cu Inter Milano în 2013, iar la prima echipă a ajuns încă din 2015.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu s-a impus în primul 11 al grupării nerazzurra, a fost considerat mereu o soluție de viitor. În această vară oficialii fostei campioane din Serie A au decis să-l împrumute la Cremonese, tocmai pentru a avea cât mai multe meciuri în picioare, urmând ca anul viitor să se ia o decizie finală în privința lui.

Considerat portarul numărul 1 al echipei lui Massimiliano Alvini, românul a gafat inexplicabil în prelungirile meciului cu Fiorentina, din prima etapă.

ADVERTISEMENT

În minutul 90+5 portarul s-a înălțat să rețină o centrare, dar a căzut cu mingea în poartă și Fiorentina a câștigat in extremis cu 3-2. Tehnicianul lui Cremonese a explicat pentru Tuttomercatoweb ce se întâmplă cu Ionuț Radu.

”În fiecare zi ne-am concentrat pe antrenamente pentru a încerca să ne perfecționăm, nimic altceva. Punctul lui forte este că se poate dedica complet antrenamentelor în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

De acolo vine perfecționarea jucătorului. I-am spus să se dedice complet perfecţionării”, a spus Alvini pentru sursa citată, dând de înțeles că românul rămâne prima opțiune pentru postul de portar.

Cremonese joacă al doilea meci la rând în deplasare

Echipa la care pe lângă Ionuț Radu și căpitanul naționalei Vlad Chiricheș mai este legitimat și Denis Politic, va evolua în cea de a doua etapă, din nou în deplasare, cu AS Roma.

ADVERTISEMENT

Meciul este programat luni, 22 august, de la ora 19:30, pe Stadio Olimpico. Meciul se anunță extrem de dificil pentru Cremonese, în condițiile în care gazdele sunt cotate de specialiști printre echipele cu șanse la câștigarea campionatului.

Din 1996 nu s-au mai întâlnite cele două echipe într-un meci în Serie A. De altfel, de-a lungul timpului Roma și Cremonese s-au înfruntat de doar 6 ori. De trei ori s-au impus romanii, două partide s-au terminat remiză, iar singurul succes al lui Cremonese datează din 1993 când a câștigat cu 2-1, la Roma.

ADVERTISEMENT
Tags: