Fotbal international

Ce se întâmplă cu Ionuț Radu? Portarul român nu prinde echipa nici la Parma. Motivul anunțat de italieni

12.02.2020 | 08:39
Ce se intampla cu Ionut Radu Portarul roman nu prinde echipa nici la Parma Motivul anuntat de italieni
ADVERTISEMENT

Ionuț Radu a fost împrumutat de Inter la Parma, după ce Mattia Perin a fost transferat de Genoa și a luat direct tricoul de titular. Internaționalul român nu a debutat încă în echipa antrenată de Roberto D’Aversa, iar italienii anunță că forma bună a Simone Colombi îl poate ține pe Radu pe banca de rezerve în continuare.

Ionuț Radu, rezervă și la Parma

Ionuț Radu a fost integralist la Genoa în primele 17 runde ale sezonului din Serie A, însă, după venirea noului antrenor, Davide Nicola, și a lui Mattia Perin, sub formă de împrumut de la Juventus, portarul român nu a mai prins niciun minut.

ADVERTISEMENT

După aproape o lună în care a jucat un singur meci, cel din Cupă cu Torino, Ionuț Radu a mers la Parma, echipă aflată în căutarea unui portar după ce titularul postului, Luigi Sepe, s-a accidentat și are șanse mici să mai evolueze în acest sezon.

Totuși, până la venirea lui Radu, Roberto D’Aversa a apelat la Simone Colombi, rezerva lui Sepe, care, anunță italienii de la Fantacalcio, a reușit să convingă și are șanse mari să își păstreze postul de titular, în dauna portarului român.

ADVERTISEMENT

În cele două partide de Serie A în care Colombi a fost titular, Parma a reușit o remiză, 2-2 cu Cagliari, și a pierdut, 0-1, cu Parma.

Primii portari ai României, rezerve la echipele de club

Ionuț Radu și Ciprian Tătărușanu, cel mai bine cotați portari români ai momentului, se află într-o situație asemănătoare la echipa de club.

ADVERTISEMENT

Dacă Radu a fost titular în startul sezonului și a pierdut echipa la Genoa după venirea lui Mattia Perin, iar la Parma este ținut pe bancă de Simone Colombi, Tătărușanu a prins două meciuri pentru Lyon în campionat, în perioada în care Anthony Lopes, titularul postului a fost indisponibil.

Parma, echipa la care Ionuț Radu a fost împrumutat în această iarnă, este pe locul nouă în clasamentul din Serie A, la doua două puncte de ultima poziția de Europa League, ocupată după 23 de etape de Verona.

ADVERTISEMENT