News

Ce se întâmplă cu Legea Pensiilor! Marius Budăi, anunţ pentru toţi pensionarii

15.05.2019 | 09:07
Ce se intampla cu Legea Pensiilor Marius Budai anunt pentru toti pensionarii

Legea pensiilor este în aer după ce Curtea Constituțională a desființat-o zilele trecute. Ministrul Muncii, Marius Budăi, are un anunț important pentru toți pensionarii, care s-au panicat după ce au aflat această știre. Două articole din legea modificată au fost declarate neconstituționale pentru că ar fi fost scrise neclar.

Legea pensiilor, neclară și prost redactată, nu afectează plățile

Cu toate că legea pensiilor a fost criticată, în parte, de judecătorii de la CCR, ministrul Muncii îi asigură pe români că asta nu va afecta majorarea punctului de pensie, măsură perfect constituțională. Acesta declară că se va merge înainte cu legea și că există bani pentru respectarea angajamentelor asumate în fața pensionarilor.

Budăi spune că angajații de la casele de pensii vor avea ceva de furcă, dar se va lucra intens la recalculare pentru a nu exista probleme. Acesta a spus că s-au recalculat deja 46.000 de pensii și alte 39.000 de decizii au fost puse în plată. Judecătorii Curții Constituționale au motiv decizia pe care au luat-o în legătură cu legea pensiilor.

Lia Olguța Vasilescu a fost ministrul Muncii
Judecătorii CCR consideră neclare unele articole din lege și prost scrise. Sursa foto: adevărul.ro

Legea a fost redactată de Lia Olguța Vasilescu și consilierii ei

”Legiuitorul trebuie să se raporteze la reglementările ce reprezintă un reper de claritate, precizie şi previzibilitate, iar erorile de apreciere în redactarea actelor normative nu trebuie să se perpetueze în sensul de a deveni ele însele un precedent în activitatea de legiferare”, se arată în comunicatul CCR.

Ministrul Muncii a oferit clarificările de care pensionarii din România aveau nevoie într-o intervenție la România TV. ”Sub nicio formă nu afectează majorarea punctului de pensie. Nu avem nicio problemă, banii sunt prinşi în buget, legislaţia e în vigoare aşa că mergem înainte”, este mesajul transmis la postul de știri.

Legea a fost modificată de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a fost criticată pentru că a redactat prost textul și ar duce la confuzie, mai ales luând în calcul aplicabilitatea articolelor din lege. Judecătorii au scos în evidență mai multe noțiuni incerte din lege.