Life

Ce se întâmplă cu Lidl în România. Anunț oficial al companiei

Lidl România a făcut un anunț oficial. Care a fost cifra de afaceri înregistrată de companie în anul calendaristic 2023?
23.05.2024 | 22:39
Ce se intampla cu Lidl in Romania Anunt oficial al companiei
Anunțul oficial făcut de Lidl România. Foto: Hepta.ro/ Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Lidl România a făcut un anunț important în vederea anului calendaristic 2023, subliniind angajamentul său continuu față de susținerea producției locale și promovarea economiei românești.

Lidl a plătit peste 2,2 miliarde lei la bugetul de stat

În 2023, Lidl a plătit statului român taxe duble față de profitul realizat. Profitul net a fost de aproximativ 1 miliard de lei, în timp ce suma achitată bugetului de stat a depășit 2,2 miliarde de lei, spun oficialii Lidl.

ADVERTISEMENT

Anul calendaristic 2023 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de peste 22,4 miliarde de lei net, obținând un profit net de aproximativ 1 miliard de lei și investiții de peste 1 miliard de lei.

Cifra de 2,2 miliarde achitată statului include TVA, impozitul pe profit, accizele și taxele pe propriete plătite de Lidl. De asemenea, compania a plătit peste 495 milioane de lei contribuțiilor și impozitelor celor 12.000 de angajați.

ADVERTISEMENT

Alte 70 milioane de lei au fost direcționate către fondul de mediu. Mai mult, au fost făcute investiții sociale în programe desfășurate cu societatea civilă în valoare de peste 45 milioane de lei.

Comparativ cu 2022, când rata de profitabilitate a fost de 5,3%, anul 2023 aduce o ușoară scădere, înregistrând o rată de 4,7%. Atunci, cifra de afaceri înregistrată de Lidl în România a fost de peste 18,5 miliarde lei, iar profitul net de aproape 1 miliard de lei.

ADVERTISEMENT

„Prin activitatea sa, Lidl, în România, are un impact socio-economic semnificativ asupra comunităților locale, iar acest lucru se reflectă în toate ariile de dezvoltare: de la investiții în forța de muncă, la dezvoltarea parteneriatelor cu producători locali și contribuțiile la bugetul de stat prin taxe și impozite, până la sprijinul acordat societății civile”, spun oficialii Lidl într-un comunicat de presă, conform Wall-street.ro.

Lidl România lucrează cu peste 465 furnizori români

După cum ne-a obișnuit, Lidl România prioritizează extinderea continuă a colaborărilor cu producătorii locali. În 2023, compania a lucrat cu peste 465 de furnizori români pentru întreg sortimentul de produse. Astfel, Lidl a avut 3.536 de produse dezvoltate cu furnizori locali și peste 117.312 de tone de legume și fructe românești disponibile la raft.

ADVERTISEMENT

Lidl România a facilitat exportul produselor furnizorilor români către magazine Lidl din Europa, în valoare de peste 26 milioane de euro.

Investițiile sociale în valoare de 45 de milioane de lei au mers către programe de protejare a mediului, educație, dezvoltarea serviciilor de urgență și în dezvoltarea comunităților. De asemenea, retailerul a format parteneriate strategice prin care urmărește să contribuie la educație echitabilă și egalitate de șanse pentru copiii din România, dar și la reducerea nivelului de poluare cu plastic din mediul înconjurător.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României