Fotbal international

Ce se întâmplă cu Lionel Scaloni, omul care a condus-o pe Argentina spre Cupa Mondială. Anunţ de ultimă oră

Decizie de ultimă oră despre viitorul lui Lionel Scaloni pe banca Argentinei, pe care a condus-o spre a treia Cupă Mondială din istorie.
27.12.2022 | 18:09
Ce se intampla cu Lionel Scaloni omul care a conduso pe Argentina spre Cupa Mondiala Anunt de ultima ora
Lionel Scaloni își va prelungi contractul pe banca Argentinei care expiră pe 31 decembrie. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lionel Scaloni este omul din spatele succesului Argentinei la Cupa Mondială din Qatar. Deși, mulți nu-i dădeau șanse la venirea sa în 2018, tehnicianul a câștigat trei trofee importante alături de naționala Albiceleste în ultimii ani. Președintele Asociației Argentinei de Fotbal, Claudio Tapia, a dezvăluit că tehnicianul va rămâne la cârma campioanei mondiale.

Lionel Scaloni își va prelungi contractul cu Argentina, campioana mondială din Qatar

Performanțele Argentinei cu Lionel Scaloni pe bancă l-au îndemnat pe Claudio Tapia să ia în calcul decizia de a-i prelungi contractul la cârma naționalei Albiceleste.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 44 de ani, Scaloni nu a semnat încă oficial prelungirea contractului, însă președintele AFA susține că a existat deja un acord încheiat între cele două părți pentru ca el să continue postul.

Contractul actual al lui Lionel Scaloni cu Asociația Argentinei de Fotbal expiră pe 31 decembrie 2022. „Nu am nicio îndoială că va continua să fie antrenorul principal al echipei Argentinei.

ADVERTISEMENT

Suntem amândoi oameni de cuvânt. Ne-am strâns mâna și ne-am spus da unul altuia. În prezent călătorește, dar de îndată ce se întoarce, o vom finaliza”, a declarat Claudio Tapia, citat de Goal.

Lionel Scaloni, omul din spatele trofeelor Argentinei: Copa America, Finalissima și Cupa Mondială

Lionel Scaloni l-a înlocuit pe Jorge Sampaoli, în 2018, după eliminarea Argentinei de la Cupa Mondială din Rusia în faza optimilor de finală. Inițial, fostul fotbalist al selecționatei Albiceleste a antrenat în postura de interimar.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2019, antrenorul campioanei mondiale a semnat un contract cu normă întreagă, iar jocul Argentinei s-a îmbunătățit de la an la an. În vârstă de 44 ani, Lionel Scaloni a fost criticat, fiind pusă în lumină lipsa de experiență, însă i-a redus la tăcere pe contestatari cu ultimele trei trofee cucerite pe banca Argentinei.

În 2021, Argentina a cucerit Copa America într-o finală cu Brazilia. Cu Lionel Scaloni pe bancă și Messi în teren, selecționata Albiceleste s-a impus, scor 1-0 în fața Selecao pe Stadionul Maracana. În vara lui 2022, Argentina a câștigat Finalissima, un ultim act în care s-au înfruntat campioana Copa America 2021 și câștigătoarea Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Claudio Tapia, încrezător în Lionel Scaloni: „99% dintre oameni au crezut că sunt nebun”

Sud-americanii s-au impus, scor 3-0 împotriva Italiei într-un meci la care au asistat 87,112 spectatori pe Wembley. Parcursul bun al naționalei lui Lionel Scaloni a fost încununat cu trofeul Cupei Mondiale, câștigat în urmă cu ceva mai bine de o săptămână. Argentina s-a impus dramatic și spectaculos la loviturile de departajare în fața Franței.

Claudio Tapia, șeful fotbalului din Argentina, s-a arătat mulțumit de rezultatele înregistrate de naționala Albiceleste cu Scaloni pe bancă.

„Nouăzeci și nouă la sută dintre oameni au crezut că am greșit sau că sunt nebun. Dar această echipă a adus fericire oamenilor cu cele trei titluri câștigate”, a mai spus Claudio Tapia.

ADVERTISEMENT