News

Ce se întâmplă cu locotenenții lui Liviu Dragnea după ce fostul lider PSD a rămas în închisoare

27.04.2021 | 16:54
Ce se intampla cu locotenentii lui Liviu Dragnea dupa ce fostul lider PSD a ramas in inchisoare
Oamenii apropiați de Liviu Dragnea așteptau eliberarea fostului președinte PSD. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce se întâmplă cu locotenenții lui Liviu Dragnea, unde sunt aceștia și ce fac acum după ce fostul lider al partidului a rămas în închisoare. Concret, mai mulți oameni așteptau cu sufletul la gură eliberarea celui care a condus PSD-ul până la alegerile europarlamentare. Cererea acestuia a fost însă respinsă de Judecătoria Sectorului 5 și revoluția din social democrație amânată.

De altfel, aproape toți cei care au stat în jurul lui Liviu Dragnea au fost executați în ultima perioadă din partid. Prima care a sărit la gâtul oamenilor fostului președinte a fost chiar Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Rezultatul slab de la alegerile europarlamentare și condamnarea lui Dragnea au făcut ca social democrații să-și dorească o schimbare. Premierul de atunci a preluat frâiele și nu a privit o clipă în spate.

Unde sunt locotenenții lui Liviu Dragnea, fostul președinte PSD!

Viorica Dăncilă s-a contrat serios cu Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae, Marian Oprișan, Carmen Dan și toți cei care făceau parte din angrenajul lui Dragnea. Locotenenții acestuia au fost executați cu sânge rece și scoși și de pe lista PSD pentru recentele alegeri parlamentare.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, noul președinte Marcel Ciolacu a fost cel care a ținut să transmită că partidul a ieșit definitiv de sub zodia lui Liviu Dragnea și s-a reformat.

Sursa foto – colaj Fanatik

Astfel, nume grele ale partidului, nume care au scris istorie în social democrație și care au ocupat poziții cheie în mandatele precedente au fost forțate să plece din PSD pe ușa din spate. Culmea, mai toți aveau legături strânse cu Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Unii s-au reprofilat, alții reorientat, dar toți așteptau cu larg interes eliberarea liderului. Calculele au fost date din nou peste cap de refuzul Judecătoriei.

Lia Olguța Vasilescu, general locotenent în PSD

Lia Olguța Vasilescu este, de departe, omul apropiat de Liviu Dragnea care stă cel mai bine în partid. Deși, la un moment dat, aceasta urma chiar să-i devină nașă de cununie președintelui, Lia Olguța a reușit să-și mențină o poziție forte în partid.

ADVERTISEMENT

A făcut-o și în perioada Viorica Dăncilă, dar și în prezent, în mandatul lui Marcel Ciolacu. Mai mult de atât, Lia Olguța Vasilescu a dat o adevărată lovitură și a redevenit primar al Craiovei.

Sursa foto – colaj Fanatik

Astfel, într-o luptă teribilă pentru fiecare oraș, PSD-ul și-a păstrat supremația în Bănie strict datorită influenței și numelui Vasilescu.

Retrasă la Craiova, Lia Olguța a rămas la curent cu ce se întâmplă în partid, deși nu este consultată mereu în privința mutărilor următoare.

Carmen Dan, pionul de la protestul 10 august

Un personaj important pe vremea lui Liviu Dragnea, Carmen Dan a rămas pe lângă listele PSD-ului pentru alegerile parlamentare. Pusă la zid de multă lume pentru evenimentele de la 10 august, Dan a fost abandonată de social democrații de azi care i-au întors fără ezitare spatele.

Carmen Dan și-a complicat situația când nu a participat la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. S-a vorbit mult atunci chiar de o excludere a acesteia.

Sursa foto – colaj Fanatik

Fostul ministrul de Interne Carmen Dan s-a apărat și a transmis că se afla în izolare la domiciliu, printr-o decizie a autorităţilor.

”Cine mă bănuieşte de înţelegeri oculte tocmai pe mine cu vreun adversar politic înseamnă că nu mă cunoaşte”, a scris aceasta pe Facebook.

Șerban Nicolae, apropiat de Dragnea, departe de PSD

Fostul senator Şerban Nicolae a scris și el pe o rețea de socializare că „în viaţă, o uşă se închide, o alta se deschide”. A revenit după doar câteva ore când a spus că și-a dat demisia din partid.

Sursa foto – colaj Fanatik

Culmea, anunțul a fost făcut după ce nicio organizație a partidului nu l-a mai susținut. Șerban Nicolae  a și avut mai multe contre cu Marcel Ciolacu.

Acesta nu a ezitat și a transmis jurnaliștilor că este ”o mare şi nescuzabilă ruşine” faptul că partidul nu a reuşit să întrunescă cvorumul pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. Acuzele nu au picat prea bine pentru noua conducere.

Codrin Ștefănescu, prietenul la nevoie se cunoaște

Codrin Ștefănescu a rămas un prieten de nădejde pentru Liviu Dragnea. Acesta nu s-a ferit o clipă și le-a transmis noilor șefi că, la un moment dat, vor fi nevoiți să răspundă pentru ceea ce se petrece în partid.

Este singurul care nu a ascuns că vorbește aproape zilnic cu fostul președinte al social democraților. El este și cel care a anunțat că Liviu Dragnea a făcut COVID-19 în penitenciar.

Sursa foto – colaj Fanatik

„În sfârşit! Am vorbit cu Liviu Dragnea! M-a sunat din spitalul penitenciarului Jilava, secţia celor infectaţi de virus, unde a fost transferat cu câteva zile în urmă!

M-a rugat să transmit tuturor că starea sa nu s-a agravat. Cel puţin până azi! M-a asigurat că va trece şi prin această nouă încercare, şi că va lupta pentru viaţa sa! Vă voi ţine la curent în mod constant!”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook.

„Altă întrebare”, „mitralieră” și baronul de Vrancea

Florin Iordache, cel căruia i s-a găsit între timp o funcție călduță, Andreea Cosma, deputata „selfie”, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației și în Parlament de 24 de ani, Cătălin Rădulescu, Nicolae Moga și Iulian Iancu, toți cu legături puternice față de fostul lider, Liviu Dragnea, au rămas și ei fără loc pe listele PSD pentru alegerile parlamentare.

În același timp, un alt nume greu în partid, Marian Oprișan a încercat să treacă peste Marcel Ciolacu. Nu a ieșit bine deloc. Liderul PSD a invalidat toată lista din Vrancea și i-a spus răspicat lui Oprișan că nu mai este dorit.

Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Cert este că, rând pe rând, oameni cu ștate vechi în social democrație au fost nevoiți să își regândească poziția în sânul partidului. Nu puțini sunt cei care au transmis că o eventuală eliberare a lui Liviu Dragnea ar putea însemna un asalt. Până la următoarea cerere de eliberare condiționată, acesta a fost pus pe „hold”.

ADVERTISEMENT