News

Ce se întâmplă cu locurile de parcare din Mamaia și Constanța. Anunț de ultim moment al autorităților

Autoritățile au decis să permită parcarea gratis în Mamaia și Constanța, în intervalul orar 19:00 - 9:00. Vestea ar putea readuce turiștii în stațiune.
26.07.2022 | 16:24
Ce se intampla cu locurile de parcare din Mamaia si Constanta Anunt de ultim moment al autoritatilor
Parcarea devine gratuită în Mamaia, într-un anumit interval orar. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Plata parcării în stațiune se suspendă, așadar, până la 31 decembrie, potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța. Autoritățile vor să readucă turiștii pe litoral, în această perioadă.

Parcarea devină gratuită în Mamaia, între 19:00 și 9:00

”Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi (marți – n.red.) de consilierii locali.

ADVERTISEMENT

Obligativitatea plății tarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 19:00-09:00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv.

Demersul vine în completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună”, a transmis Primăria.

ADVERTISEMENT

Modalitatea prin care hotelierii vor închiria locurile de parcare din stațiune va fi îmbunătățită de comun acord, potrivit Antena 3.

Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanța pentru plata parcării.

ADVERTISEMENT

La acest moment în stațiunea Mamaia, din cele 6900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 sunt cu abonament unic iar aproximativ 1200 cu abonament suplimentar. În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 6900 disponibile”, mai transmit autoritățile.

Așa cum FANATIK relata, primăria din Constanța stabilise tarife enorme pentru cele 7.000 de locuri de parcare din Mamaia. Turiștii erau nevoiți să scoată din buzunare 4 lei pentru o oră de staționare, adică 94 de lei pe zi. Pentru o săptămână la Mamaia, un turist trebuia să plătească 658 de lei, mai mult decât pentru o parcare similară din orașe precum Las Vegas.

ADVERTISEMENT

Această situație ar fi speriat turiștii, care au evitat dezamăgiți stațiunea de pe litoralul românesc. De altfel, situația nu este valabilă doar pentru acest an. Un austriac a rememorat cum în anii ’60 a ales să viziteze stațiunea împreună cu soția sa, după care a plecat dezamăgit acasă.

ADVERTISEMENT