Fotbal international

Ce se întâmplă cu lucrările din România după amânarea EURO: „Ne vom strădui să asigurăm cele mai bune condiții”

17.03.2020 | 16:19
Ce se intampla cu lucrarile din Romania dupa amanarea EURO Ne vom stradui sa asiguram cele mai bune conditii
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, consideră că amânarea turneului final al EURO 2020 a fost decizia optimă luată de UEFA în contextul pandemiei de coronavirus. Ministrul a declarat că disputarea Europeanului în vara anului viitor este și un prilej excelent pentru ca România să finalizeze toate proiectele necesare găzduirii celor patru meciuri.

Reacția Guvernului României după amânarea EURO

UEFA a hotărât marți, în urma unei ședințe la care au participat membri au tuturor federațiilor afiliate, amânarea EURO pentru vara anului 2020.

ADVERTISEMENT

România urma să găzduiască patru meciuri din cadrul turneului final, trei din faza grupelor și una din optimile de finală, iar Ministrul Tineretului Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că lucrările la stadioane și infrastructură nu se vor sista, iar perioada mai mare până la eveniment va permite țării noastre finalizeze toate proiectele.

Investiţiile vor continua, faptul că Euro se amână nu înseamnă că se vor sista lucrările, cu siguranţă ne vom încadra cu toate stadioanele în termen. Sunt oricum investiţii publice necesare poporului.

ADVERTISEMENT

Ne vom strădui să asigurăm cele mai bune condiţii, se vor rezolva şi investiţiile în transport, ţin mereu legătura cu cei responsabili”, a declarat Ministrul la TV Digi 24.

„E cea mai bună decizie care se putea lua”

Ionuț Stroe a declarat că amânarea Campionatului European de fotbal pentru vara anului viitor a fost cea mai inspirată decizie pe care UEFA o putea lua în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

E o decizie foarte bună, cea mai buna decizie care se putea lua în acest moment, trebuia asigurată siguranţa populaţiei.

Ştiam care sunt scenariile UEFA, e mult mai bine, mai ales că era o competiţie desfăşurată în mai multe oraşe din Europa”, consideră Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT

Conform ultimei decizii luate de UEFA, turneul final al Campionatului European de fotbal se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2020, iar barejele de calificare, unde România urmează să întâlnească Islanda, în semifinale, se vor juca în luna iunie a acestui an.

ADVERTISEMENT