Life

Ce se întâmplă cu lucrurile lăsate de Benone Sinulescu. Decizia luată de Elena Sinulescu la 6 luni de la moartea artistului

Elena Sinulescu, soția cântărețului de muzică populară Benone Sinulescu, a dezvăluit ce va face cu hainele de scenă și alte obiecte personale ale regretatului artist.
18.05.2022 | 13:59
Ce se intampla cu lucrurile lasate de Benone Sinulescu Decizia luata de Elena Sinulescu la 6 luni de la moartea artistului
Soția lui Benone Sinulescu va dona costumele populare ale lui Beni la o mănăstire din Moldova. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Soția lui Benone Sinulescu, Elena Sinulescu, a decis să doneze hainele de scenă ale regretatului artist, dar și alte obiecte personale, unui lăcaș de cult din zona Moldovei. Artistul a primit cel mai înalt ordin bisericesc din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, iar văduva interpretului de muzică populară i-a făcut acestuia parastas de 6 luni la Catedrala din Arad. Slujba de pomenire a fost oficiată de IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Soția lui Benone Sinulescu va dona costumele artistului unei mănăstiri din Moldova

Soția lui Benone Sinulescu va dona hainele de scenă ale artistului la o mănăstire din Moldova. Chiar dacă a mai împărțit dintre lucrurile artistului, cea mai mare parte dintre ele va ajunge la Mănăstirea Ioan cel Nou de la Suceava.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 14 mai, la Catedrala din Arad, soția artistului i-a făcut parastas de șase luni lui Benone Sinulescu, care a murit pe 18 noiembrie 2021, la vârsta de 84 de ani.

”Am dat de pomană din lucrurile lui. Dar intenționez ca cea mai mare parte dintre costumele lui de scenă, cât și multe alte obiecte de-ale lui, să le donez unui muzeu de la o Mănăstire din Nordul Moldovei. Este vorba de Mănăstirea Ioan cel Nou de la Suceava.

ADVERTISEMENT

La parastasul de sâmbătă de la Arad a fost prezent și IPS Timotei. De fapt, Preasfinția Sa a oficiat parastasul. A mai fost și la înmormântare, cât și la pomana de 40 de zile. Domnia sa este mai mare ca Beni cu doi ani.

IPS Timotei va împlini 87 de ani, iar Beni ar fi împlinit acum în luna mai, vârsta de 85 de ani. Este un om extraordinar de deștept, îți face plăcere să discuți cu domnia sa. A ținut un discurs extraordinar!”, a declarat, pentru FANATIK, Elena Sinulescu, văduva lui Benone Sinulescu.

ADVERTISEMENT

Benone Sinulescu a primit cel mai înalt ordin bisericesc

Benone Sinulescu a primit cel mai înalt ordin bisericesc din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, încă de când era în viață. Distincția i-a fost adusă la înmormântare, pentru că artistul n-a mai ajuns la Suceava.

”A primit Ordinul Sf. Mucenic cel Nou de la Suceava. Abia la înmormântare au ajuns la el crucea și diploma”, a mai spus Elena Sinulescu.

ADVERTISEMENT

Elena Sinulescu are grijă de grădina lui Beni de la Bârzava

În altă ordine de idei, Elena Sinulescu ne-a dezvăluit că, pe timp de vară, va locui mai mult la Bârzava, loc unde ea și regretatul artist obișnuiau să cultive legume și fructe.

”Era încântat de tot ceea ce aveam acolo. Și-a făcut spațiu pentru tot ce avea de plantat de la flori, la pomi și legume. Acum, tocmai ce am zis că nu mai pun atâtea roșii. El punea peste 100 și ceva de fire de roșii. E adevărat că sucul de roșii ține câțiva ani la rece, dar e prea mult”, a mai declarat soția lui Benone Sinulescu.

Cine moștenește averea lui Benone Sinulescu

Soția lui Benone Sinulescu a chemat preoții să îi sfințească artistului crucea de la mormânt, după Paște. Elena Sinulescu a povestit că abia l-a convins pe interpretul de muzică populară, cu ani în urmă, să își facă amândoi un cavou în Arad.

Elena Sinulescu spune că s-a gândit că amândoi au o vârstă și că nu trebuie să neglijeze acest aspect. Tot cu ani în urmă, Benone Sinulescu și soția și-au mai făcut și testamentul, pentru a nu fi probleme după moartea unuia dintre ei.

Neavând copii, Benone i-a lăsat totul soției și invers. Printr-un act oficial, ei au făcut reciprocitate.

A murit de pneumonie

Vă reamintim că Benone Sinulescu a murit în propria casă, la Arad, la data de 18 noiembrie 2021. Celebrul cântăreț de muică populară a fost ucis de o pneumonie de aspirație. Nu a vrut să stea în spital, pentru că îi era teamă de ceea ce vedea la tv că se întâmplă în instituțiile medicale în plină pandemie, și a fost tratat acasă.

 

ADVERTISEMENT
Descoperirea de ultimă oră făcută de americani: Simona Halep, aproape de lovitura de...
Descoperirea de ultimă oră făcută de americani: Simona Halep, aproape de lovitura de grație » Detaliul despre Quantum Nutrition dezvăluit recent
Ce mașină conduce fiica lui Gică Popescu la București, după ce la Barcelona...
Ce mașină conduce fiica lui Gică Popescu la București, după ce la Barcelona avea un buget de 1.000 de euro pe lună
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
"Era un băiat foarte bun". Alexandru a murit chiar de ziua lui, la doar câteva ore după ce a petrecut cu prietenii. Nimeni nu ştie cum a ajuns să se înece în Bega
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Drepturile persoanelor angajate pe durată determinată. Își pot anula concedierea
Drepturile persoanelor angajate pe durată determinată. Își pot anula concedierea
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât...
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât să stau să sufăr? Trebuia să-mi văd de viață”
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei