News

Ce se întâmplă cu majorarea alocațiilor. Un nou proiect prevede mărirea lor la 300 de lei

Ce se întâmplă cu majorarea alocațiilor. Un nou proiect al PSD prevede mărirea lor la 300, respectiv 600 de lei.
08.06.2021 | 16:05
Ce se intampla cu majorarea alocatiilor Un nou proiect prevede marirea lor la 300 de lei
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a anunțat, marți, că Partidul Social-Democrat va depune în cursul acestei săptămâni un nou proiect de lege în Parlament, care prevede majorarea alocațiilor.

O nouă lege pentru creștere alocațiilor, în Parlament

Astfel, prim-vicepreşedintele PSD a explicat că trebuie ca alocațiile copiilor să crească până la nivelul adoptat deja anul trecut, anume 300 de lei pentru copiii care au între doi și 18 ani, și la 600 de lei pentru cei cu dizabilități sau care nu au împlinit vârsta de doi ani.

ADVERTISEMENT

În acest moment, alocațiile sunt de 214 lei pentru copiii între doi și 18 ani, iar micuții care nu au împlinit doi ani, precum și cei care au dizabiliăți, primesc 427 de lei.

„Depunem, săptămâna aceasta, în Parlament, un proiect de lege care să oblige Guvernul cinic să majoreze imediat alocaţiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi.

ADVERTISEMENT

Ce ar mai fi de spus despre decizia celor de la putere de a anula majorările la alocaţiile pentru copii? Trist!”, a spus Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea acuză că „fură din buzunarele copiilor”

De asemenea, Gabriela Firea s-a arătat foarte nemulțumită de atitudinea actualului guvern față de majorarea alocațiilor. Ea a spus că liderii PNL au promis că se va face o eșalonare în cinci tranșe, iar acum au anulat două dintre acestea.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aceasta i-a acuzat pe Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu că „fură din buzunarele copiilor” și a continuat, spunând că guvernul nu oferă acești bani care „li se cuveneau prin lege” copiilor.

Ce spune Ludovic Orban despre creșterea alocațiilor

Liderul PNL a transmis că alocațiile se vor majora la începutul anului următor, deși creșterea inițială trebuia făcută începând cu 1 iulie 2021. Acesta a motivat că „nu sunt bani” pentru creșterea alocațiilor.

ADVERTISEMENT

„Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor”, a transmis Ludovic Orban.

Conform OUG 123/2020, alocațiile copiilor ar trebui dublate în cinci etape, dar prima majorare s-ar putea să fie amânată.

ADVERTISEMENT