Sport

Ce se întâmplă cu Marina Granovskaia după vânzarea clubului Chelsea! Îl va trăda ”Doamna de fier” pe Roman Abramovich?

Mai este foarte puțin timp până vom cunoaște numele noului proprietar al lui Chelsea, însă marea întrebare a fanilor este acum dacă Marina Granovskaia va mai rămâne după vânzarea clubului.
11.04.2022 | 15:47
Ce se intampla cu Marina Granovskaia dupa vanzarea clubului Chelsea Il va trada Doamna de fier pe Roman Abramovich
Mai este foarte puțin timp până vom cunoaște numele noului proprietar al lui Chelsea, însă marea întrebare a fanilor este acum dacă Marina Granovskaia va mai rămâne după vânzarea clubului. Sursă foto: EPA-EFE/NEIL HALL
ADVERTISEMENT

Supranumită ”Doamna de fier” pentru modul strict în care conduce gruparea londoneză, femeia în vârstă de 47 de ani este mâna dreaptă a lui Roman Abramovich.

Vânzarea clubului Chelsea nu-i afectează poziția Marinei Granovskaia

Magnatul rus s-a văzut obligat să scoată la vânzare clubul de pe Stamford Bridge după ce a primit mai multe sancțiuni în Marea Britanie după începerea războiului din Ucraina, fiind considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Presa din Anglia scrie că pe lista scurtă de achiziționare a clubului Chelsea au mai rămas doar patru oferte și toți cei care se visează patroni la deținătoarea Champions League vor să o păstreze în funcția de director sportiv pe Marina Granovskaia.

Înainte de sfârșitul săptămânii, toți cei patru candidați trebuie să își trimită propunerile finale pentru ca un cumpărător să fie în sfârșit ales în cel mai scurt timp. Indiferent cine ajunge să-l înlocuiască pe Roman Abramovich la cârma londonezilor, este de așteptat să-i propună doamnei Granovskaia să-și continue munca.

ADVERTISEMENT

Dorința cumpărătorilor de a o păstra poate fi și o strategie

Ruso-canadianca, care a fost desemnată cea mai puternică femeie din fotbal, este unul dintre cei mai apropiați confidenți ai lui Abramovich și lucrează pentru miliardar din 1997. Era de așteptat ca ea să părăsească clubul în lumina sancțiunilor impuse acestuia de către guvernul britanic.

Niciuna dintre părțile care concurează pentru achiziționarea lui Chelsea nu a dat vreo asigurare că Marina Granovskaia va continua la club, dar faptul că nu și-a părăsit încă postul sugerează că este deschisă ideii de a rămâne.

ADVERTISEMENT

Cursa pentru cumpărarea clubului londonez este una aprigă, așa că încercările de a o menține pe Granovskaia pot fi și pur tactice, într-un efort de a câștiga încrederea Consiliului de Administrație, care va avea un cuvânt de spus în ceea ce privește câștigătorul.

Omul de încredere al lui Abramovich

Marele impediment al rămânerii Marinei Granovskaia la Chelsea este loialitatea ei față de Roman Abramovich. După ce a studiat Facultatea de Limbi Străine a Universității de Stat din Moscova și a absolvit în 1997, ea a început să lucreze pentru ”Sibneft”, compania petrolieră a lui oligarhului rus.

ADVERTISEMENT

În 2003, s-a mutat la în capitala Angliei, la ”Millhouse Capital”, firma de administrare a activelor miliardarului rus. Loialitatea și aptitudinile au dus la promovarea ei, iar în 2010 a devenit reprezentantul personal al lui Roman Abramovich. De aici nu a mai fost decât un pas până la conducerea dublei campioane a Europei, Chelsea, ceea ce s-a întâmplat în urmă cu nouă ani.

ADVERTISEMENT