News

Ce se întâmplă cu medicul de familie acuzat de eliberare ilegală de adeverinţe de vaccinare anti-COVID. Decizie fermă a autorităților

 Ce se întâmplă cu medicul de familie acuzat de eliberare ilegală de adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19
04.09.2021 | 11:35
Ce se intampla cu medicul de familie acuzat de eliberare ilegala de adeverinte de vaccinare antiCOVID Decizie ferma a autoritatilor
ADVERTISEMENT

A devenit oficial – Judecătoria Găeşti a dispus control judiciar pentru 60 de zile în cazul medicului de familie din Dâmboviţa cercetat pentru eliberare ilegală de adeverinţe de vaccinare anti-COVID.

De remarcat că, din acest moment, medicul de familie are interdicţia, tot pentru 60 de zile, de a exercita profesia.

ADVERTISEMENT

 Ce se întâmplă cu medicul de familie acuzat de eliberare ilegală de adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19

De asemenea, tot în această situație, judecătorii au decis arest la domiciliu de 30 de zile pentru soţului medicului de familie.

Vă readucem aminte că doctoriţa de familie şi soţul ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. S-a întâmplat lucrul acesta după ce poliţiştii din Dâmboviţa au efectuat mai multe percheziţii.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform unui comunicat transmis de IPJ Dâmboviţa, cele trei descinderi au avut loc în localităţile Pucioasa, Corbii Mari şi Aninoasa, la persoane bănuite de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat (…)

ADVERTISEMENT

(…) ar fi implementat în sistemul informatic specific date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19.

Astfel, ar fi fost eliberate adeverinţe false de vaccinare şi s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, menţiona IPJ Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Medicul, în vârstă de 47 de ani, ar fi soția celui care conduce clubul de fotbal din Pucioasa.

Potrivit regulamentului federației, care organizează jocurile din Liga 3, echipele sunt obligate să trimită un tabel cu situația sportivilor din lot – vaccinați, test rapid, cei care au trecut prin boală – cu 24 de ore înainte de fiecare joc.

Testele trebuie făcute la clinici acreditate, care raportează situația la DSP.

ADVERTISEMENT
Tags: