Life

Ce se întâmplă cu moștenirea lui Elvis Presley. E incredibil ce avere a lăsat în spate

Lisa Marie Presley, unica fiică a lui Elvis Presley s-a stins din viață la doar 54 de ani. Ce avere a moștenit aceasta de la tatăl său și ce se întâmplă mai departe?
13.01.2023 | 10:00
Ce se intampla cu mostenirea lui Elvis Presley E incredibil ce avere a lasat in spate
Ce se întâmplă cu moștenirea lui Elvis Presley. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Numele lui Elvis Presley este cu siguranță unul care va rămâne în istoria muzicii, având în vedere imensul succes înregistrat de „regele rock and roll-ului” în cariera sa, întreruptă prematur de plecarea sa dintre noi, dar și ulterior, înregistrările sale aducând bani și în zilele noastre. .

Ce avere a lăsat în urmă faimosul artist Elvis Presley

La un moment dat, Elvis Presley a fost cel mai bine vândut artist din lume, iar piesele sau au cutremurat topurile muzicale. Cu toate astea, la capitolul avere, s-ar părea că lucrurile nu erau atât de fabuloase.

ADVERTISEMENT

Elvis Presley s-a stins din viață pe 16 august 1977, în urma unui stop cardiac, iar la acel moment, artistul deținea 20 de milioane de dolari, notează CelebrityNetWorth.

Înainte de a se apdata la inflație, însă, „regele rock and roll-ului” deținea, din punct de vedere tehnic, doar 5 milioane de dolari. De unde au venit, însă, banii?

ADVERTISEMENT

În total, Elvis Presley a vândut 600 de milioane de exemplare în întreaga lume și ajungea să câștige și un milion de dolari pentru un singur spectacol.

În total, artistul a avut 21 de albume, dar și 35 de single-uri, care au ajuns, fiecare la timpul lui, să urce pe primul loc la nivel mondial. Deși se spune că acesta ar fi strâns în jur de 100 de milioane de dolari, în momentul în care a murit, în contul său bancar se regăseau doar 5 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Unde s-au dus deci banii artistului? În primul rând pe divorț, iar mai apoi pe proprietățile imobiliare. De asemenea, și pentru Graceland s-au cheltuit sume impresionante.

Iar o mare parte din drepturile sale de autor mergeau către fosta sa soție, Priscilla Presley, așa că nu e de mirare de ce artistul nu a strâns o avere mai mare.

ADVERTISEMENT

Cine a moștenit averea lui Elvis Presley

Ce s-a întâmplat după moartea lui cu toate aceste sume de bani? Cele 5 milioane de dolari au ajuns la fosta sa soție, Priscilla Presley, însă nu au venit singuri.

Aceasta a fost nevoită să plătească taxe fiscale IRS, ale căror valoare era de aproape 10 milioane de dolari, așa că suma respectivă nu a ajutat-o prea mult.

Chiar și așa, lucrurile aveau să se schimbe ani mai târziu. În urmă cu doi ani, datele Forbes arătau că averea lui Elvis a ajuns la sume impresionante, ridicându-se la 23 de milioane de dolari.

De asemenea, deși a murit, piesele sale încă generează venituri. Astfel, în 2019, Elvis a ajuns să câștige 39 de milioane de dolari.

Menționăm faptul că celebra moșie a lui Elvis, Graceland a fost moștenită de fiica acestuia, Lisa Marie, care a decis să o transforme într-o atracție turistică.

Nu este clar însă ce se va întâmpla cu ea mai departe, având în vedere că aceasta s-a stins din viață fulgerător în urmă cu puțin timp. 

ADVERTISEMENT
Tags: