Life

Ce se întâmplă cu mozzosoprana Maria Macsim Nicoară. Anunț important făcut de medici

30.06.2020 | 17:05
Ce se intampla cu mozzosoprana Maria Macsim Nicoara Anunt important facut de medici
ADVERTISEMENT

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a început să facă mici progrese. Medicii au anunțat că artista a reușit să își miște foarte puțin partea stângă a corpului.

Cazul Mariei Macsim Nicoară a șocat o țară întreagă, dar, din fericire, veștile despre starea ei de sănătate sunt îmbucurătoare.Potrivit medicilor, a început și recuperarea neurologică.

Artista a fost externată de Spitalul de Neurochirurgie din Iași, în urmă cu două săptămâni, și internată la Spitalul de Recuperare din oraș.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară face progrese

Medicii de la Spitalul de Recuperare din Iași spun că artista a reușit să își mențină privirea țintită către interlocutor preț de  2-3 secunde, un lucru îmbucurător pentru familie, dar și pentru personalul medical.

Chiar dacă a putut să își miște și partea stângă a corpului, medicii rămân, în continuare, rezervați și spun că este nevoie de multă muncă și timp ca să își poată aminti exact ce s-a întâmplat în ziua accidentului, pe data de 9 mai.

Pacienta face mici progrese. A crescut amplitudinea mișcărilor pe partea stângă. Totodată, pacienta poate fixa acum cu privirea pentru 2-3 secunde interlocutorul. Momentan nu intră în discuție o posibilă externare.

Cel mai probabil, aceasta va fi transferată la Secția de Recuperare Neuromotorie a unității medicale”, a declarat pentru bzi.ro doctor Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare din Iași.

Cât despre posibilitatea de a mai putea vorbi, medicii nu vor să se pronunțe încă, pentru că este mult prea devreme să facă astfel de speculații.

”Tratamentul este de lungă durată. Nu numai recuperarea neuro-motorie trebuie luată în considerare ci și cea cognitivă. Traumatismul este însă extrem de sever și este încă prematur să se facă un prognostic în acest sens.

În plus, cu toate că artista este în permanență monitorizată, este oricând posibil să facă complicații, infecții, escare, din cauza statului în pat. Medicii ne dau însă asigurări că beneficiază de cea mai bună îngrijire”, au declarat surse medicale pntru click.ro.