News

Ce se întâmplă cu mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim. Ambasadorul Palestinei, reacție după întâlnirea cu Dragnea

14.05.2019 | 14:22
Ce se intampla cu mutarea ambasadei Romaniei in Israel la Ierusalim Ambasadorul Palestinei reactie dupa intalnirea cu Dragnea

Liviu Dragnea s-a întâlnit luni cu ambasadorul Palestinei, Fouad Kokaly, în cadrul discuțiilor președintele Camerei Deputaților. Liderul PSD i-a promis diplomaticului că nu va muta ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Ambasada Palestinei a remis un comunicat după întâlnirea celor doi oficiali, în care se arată că ambasada țării noastre de la Tel Aviv nu va mai fi mutată, potrivit digi24.ro.

Despre mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim

De asemenea, surse diplomatice au explicat, pentru sursa menționată mai sus, că Dragnea este interesat de susținerea Ligii arabe pentru ca România să obțină un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. „Îmi permit să spun că întâlnirea cu domnul Liviu Dragnea a fost o bucurie, deși poate că bucuriile nu fac parte din vocabularul diplomatic. După întâlnirea de azi mă pot considera încredințat că toate forțele politice din România înțeleg la unison importanța Ierusalimului și rolul lui în politica și securitatea globală și în sufletele a mai mult de jumătate de cetățeni ai Terrei.

Prin declarația de azi, guvernul României a confirmat legitimitatea rezoluțiilor internaționale potrivit cărora o pace durabilă și justă nu se poate săvârși decât prin existența celor două state, israelian și palestinian, care împart Orașul Păcii astfel încât Palestina, țara mea, să poată avea dreptul la auto-determinare, libertate de mișcare și același regim democratic în capitala ei, Ierusalimul de Est” a spus Fuad Kokaly.

Ce se întâmplă cu mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim. Ambasadorul Palestinei, reacție după întâlnirea cu Dragnea
Ambasada țării noastre de la Tel Aviv nu va mai fi mutată

Dragnea: Ambasada din Israel nu se mută la Ierusalim

În cadrul întrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurări că susține cooperarea bilaterală dintre cele două state și chiar dorește să identifice noi zone de interes comun, având în vedere relația indisolubilă și de lungă durată pe care cele două state o împărtășesc alături de popoarele lor. Domnul Liviu Dragnea a reafirmat încă o dată poziția statului român în ce privește conflictul israeliano-palestinian și rezolvarea acestuia pe baza soluției celor două state”, se arată în documentul oficial.

Dupâ întâlnirea celor doi oficiali, cancelaria președintelui Camerei Deputaților a emis un comunicat în care nu precizează deloc subiectul mutării ambasadei. „Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a primit, luni, 13 mai, pe domnul Fuad Kokaly, ambasadorul palestinian în România. Cei doi oficiali au evocat legăturile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări şi au evidenţiat nivelul bun al cooperării dintre România şi Statul Palestina. În context, preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat dinamica deosebită a contactelor bilaterale, arătând că aprofundarea relaţiei cu Palestina reprezintă o prioritate pentru România.

În cadrul convorbirilor, a fost pus accentul pe diversificarea cooperării sectoriale consistente în domenii precum afaceri interne, sănătate, educaţie şi agricultură.De asemenea, demnitarul român a confirmat sprijinul României în avansarea cooperării dintre UE şi Palestina, pe durata exercitării mandatului la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, se mai arată în comunicat.