Sport

Ce se întâmplă cu noul sezon la handbal? Primele meciuri ar putea să se dispute abia în luna septembrie

15.08.2020 | 21:04
Ce se intampla cu noul sezon la handbal Primele meciuri ar putea sa se dispute abia in luna septembrie
ADVERTISEMENT

Criza de COVID-19 a dat peste cap și noul sezon de handbal. Dacă stagiunea trecută a fost înghețată din cauza pandemiei și nu s-au acordat titlurile de campioni, nici această nouă ediție nu poate începe la data programată. 

Federația Română de Handbal a avut o ședință online cu cluburile din Ligile Naționale plus cele din Divizia A, care ar urma să joace în turneele de promovare. Astfel, noul sezon ar trebui să înceapă pe 1 septembrie la Cheile Grădiștei.

ADVERTISEMENT

Inițial, startul stagiunii a fost programat pe 15 august cu turneul Final Four din Cupa României la masculin, în timp ce Liga Zimbrilor trebuia să aibă startul pe 19 august. Liga Florilor trebuia să înceapă pe 27 august. Însă, aceste planuri au fost date peste cap.

Ce se întâmplă cu noul sezon la handbal? Primele meciuri ar putea să se dispute în luna septembrie

După ședință s-a stabilit că noul sezon ar trebui să înceapă pe 1 septembrie cu turneele de promovare: 1-3 septembrie la masculin și 1-5 septembrie la feminin. Apoi, ar trebui să se dispute turneul Final Four al Cupei României la handbal feminin, pe 3-6 septembrie la București, la masculin fiind programat pe 12-13 august.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește startul campionatelor, situația este puțin problematică. Liga Națională la masculin ar urma să înceapă după Final Four cu trei etape care ar trebui să se desfășoare sub forma unui turneu de sală.

Dificultăți în ceea ce privește Liga Florilor și Liga Zimbrilor

La feminin, totul depinde și de SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, care ar trebui să debuteze pe 12-13 septembrie în Liga Campionilor. În cazul în care EHF va da undă verde, atunci va fi greu să se dispute în septembrie unui prim turneu de sală în Liga Florilor. Soluția ar fi să fie organizat fără jocurile echipelor participante în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Situația este încurcată mai ales că izolarea cu 14 zile înainte de primul joc devine obligatorie, conform unui ordin al ministrului Sănătății. Testele COVID-19 se vor face la intrarea în cantonament, iar apoi încă unul cu două zile înainte de meci.

Interzis la handbal în România, trei echipe au plecat în străinătate să joace amicale!

În cazul în care un club are mai mult de trei jucători testați pozitiv și meciul nu poate fi disputat din această cauză, atunci formația riscă să piardă cu 10-0 la masa verde. Este vina clubului în această situație.

ADVERTISEMENT

În România încă nu sunt permise meciurile de handbal, astfel că Dunărea Brăila, Gloria Bistrița și Minaur Baia Mare au plecat în străinătate pentru a-și continua pregătirea și și-au programat meciuri amicale.

 

ADVERTISEMENT