News

Ce se întâmplă cu panourile publicitare de la metrou. Cei de la Metrorex se află în impas!

12.08.2019 | 20:22
Ce se intampla cu panourile publicitare de la metrou Cei de la Metrorex se afla in impas

Ce se întâmplă cu panourile publicitare de la metrou! Lucrătorii Metrorex sunt la un pas de o nouă grevă, după cea legată de spațiile comerciale. Acum, este un conflict mocnit pe ceea ce înseamnă spațiile publicitare din subteran, o afacere foarte bănoasă, scrie libertatea.ro.

Ce se întâmplă cu panourile publicitare de la metrou

Surse au declarat pentru sursa menționată că un metru pătrat se vinde în mal-urile din București cu 100 de euro, însă nu beneficiază de expunerea din subteran, unde peste 18 milioane de oameni trec într-o singură lună. Metrorex se pare că nu are control asupra a 7.000 de metri pătraţi de reclame, potrivit surselor citate de Libertatea.

Contractul încheiat în anul 2000 a expirat pe 6 august, iar acum urmează să fie încheiat unul nou. Înţelegerea din anul 2000, – în fapt o asociere în participaţiune între Sindomet Servcom S.R.L. şi Metrorex S.A. – n-a ţinut cont de o lege din 1998, privind proprietatea publică, care prevede că orice bun al statului poate fi închiriat sau concesionat doar în urma unei licitaţii publice.

Ce se întâmplă cu panourile publicitare de la metrou
Ce se întâmplă cu panourile publicitare de la metrou

Urmează o nouă grevă în subteran?

Semnarea unu nou contract ţine de Direcţia Juridică a companiei care, la ultima prelungire a celui pentru spaţiile comerciale, din 2017, a fost desfiinţată provizoriu prin modificarea organigramei. Acum, se pare că urmează să se întâmple la fel, iar primul semnal a apărut deja. Un comunicat transmis de liderii USLM, la o zi după ce picaseră negocierile, îi înfierează pe şefii de la juridic.

Contractul dintre firma sindicatului şi metrou are toate şansele să ajungă în instanţă. Cum istoria a dovedit că pe fondul unor probleme reale din subteran, sindicatul şi-a jucat asul din mânecă doar în momente cheie, nu e greu să ne imaginăm că şansele unei noi greve la metroul bucureştean se vor stabili în spatele uşilor închise, zilele următoare.

Tags: